Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Η ΣΣΕ από ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ δεν αφορά τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ

Τατιάνα Ρόκου - 20 Φεβρουάριος 2019, 16:13

Διευκρινήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ', προς τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” εξέδωσε προς τα μέλη της διευκρινιστικό κείμενο σχετικά την πρόσφατα υπογραφείσα (8 Φεβρουαρίου) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ. Σε αυτό αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Όπως είναι γνωστό, οι Συλλογικές Συμβάσεις δεσμεύουν κατ’αρχήν μόνον τους εργοδότες και μισθωτούς που είναι μέλη των συνδικαλιστικών Οργανώσεων οι οποίες έχουν συμβληθεί για την σύναψη της σχετικής ΣΣΕ (άρθρο 8 του Ν. 1876/90). Για την δέσμευση απαιτείται να είναι μέλος και ο εργοδότης και ο μισθωτός.

Άρα η ΣΣΕ μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ, δεν αφορά επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που δεν είναι μέλη Συλλόγων - Ομοσπονδιών της ΣΕΤΚΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”, δεν ανήκει στη ΣΕΤΚΕ και τα μέλη της δεν δεσμεύονται από τη συγκεκριμένη ΣΣΕ, που αυξάνει το μισθολογικό κόστος μέχρι και 70%.

Παράδειγμα 1: Έστω ότι μια επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων προσλαμβάνει εποχιακή ρεσεψιονιστ, με 10ετή προϋπηρεσία, απόφοιτο Τουριστική σχολής και παντρεμένη.

Αν ο επιχειρηματίας είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ, τότε ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός που πρέπει να καταβάλλει, είναι 1.100 ευρώ, συν ειδικές επιβαρυντικές δεσμεύσεις επαναπρόσληψης - απόλυσης - αποζημίωσης δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, συν τις ανάλογες εργοδοτικές εισφορές.

Αν ο επιχειρηματίας ΔΕΝ είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ, τότε ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός που πρέπει να καταβάλλει, είναι 650 ευρώ, χωρίς ειδικές επιβαρυντικές δεσμεύσεις επαναπρόσληψης - απόλυσης - αποζημίωσης δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, συν τις αναλογικά μικρότερες εργοδοτικές εισφορές.

Παράδειγμα 2: Για περίπτωση πρόσληψης καθαρίστριας με 10 χρόνια προϋπηρεσίας, είναι αντίστοιχα 1.006 ευρώ, αν ο επιχειρηματίας είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ, ενώ 650 ευρώ, αν δεν είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top