Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου Παξών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Φεβρουάριος 2019, 11:35

Δημιουργία μίας ενοποιημένης ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης, μέσα από την οποία και εισάγοντας δεδομένα μέσα σε αυτήν μία φορά, η πληροφορία θα διαχέεται στου κατόχους φορητών συσκευών (IOS και Android) με ειδική εφαρμογή, αλλά και σε όλους τους χρήστες που επισκέπτονται την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα.


Το έργο Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου Παξών προϋπολογισμού 217.600 ευρώ με συνδικαιούχους το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων, την Εφορεία Αρχαιοτητών Κέρκυρας και τον Δήμο Παξών εγκρίθηκε με κωδικό πράξης 5071270, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-20.

Με γνώμονα την ευκολότερη, πληρέστερη και πιο ορθή διαχείριση του Πολιτιστικού αποθέματος από τον Δήμο Παξών, παρουσιάστηκε η ανάγκη δημιουργίας μίας ενοποιημένης ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης, μέσα από την οποία και εισάγοντας δεδομένα μέσα σε αυτήν μία φορά, η πληροφορία θα διαχέεται στου κατόχους φορητών συσκευών (IOS και Android) με ειδική εφαρμογή, αλλά και σε όλους τους χρήστες που επισκέπτονται την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα. Το προβαλλόμενο περιεχόμενο του οδηγού θα μπορεί να αλλάξει από το ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης, που θα είναι πολύ εύκολο στην χρήση, ακόμα για έναν αρχάριο χρήστη.

Ακόμη, σε περίπτωση που επιθυμεί ο Δήμος θα μπορεί να δημιουργεί επιπλέον πολιτιστικούς οδηγούς (διακριτές εφαρμογές) για την κάλυψη ειδικών αναγκών του. Η δυνατότητα αυτή του δίνει την ευελιξία με εύκολο τρόπο και γρήγορο τρόπο να δημιουργεί πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου εφαρμογές ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον, η προσθήκη πολιτιστικών εκδηλώσεων προσθέτοντας περιγραφικά δεδομένα (κείμενο, αφίσα, κ.α.), χωρικές συντεταγμένες και τον χρόνο που θα γίνουν οι εκδηλώσεις προσφέρεται αμεσότητα στην πληροφόρηση στο πολίτη και επιπλέον διευκολύνει τα προβλήματα ενημέρωσης των πολιτών σε περίπτωση αλλαγών, όπως π.χ. ημερομηνίας εκδηλώσεων κ.ά.

Αξιοποιώντας τη χωρική πληροφορία των σημείων ενδιαφέροντος θα δημιουργηθούν μέσα από την πλατφόρμα διαχείρισης διαδραστικές παιχνιδοποιημένες περιηγήσεις σε μορφή “αποστολών”. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται κίνητρα επίσκεψης σε συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος προσφέροντας ένα επιπλέον εργαλείο προβολής και προώθησης των περιοχών αυτών

Τέλος, στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθούν πολιτιστικές περιηγήσεις 360ο, που θα μπορεί ο χρήστης να τις παρακολουθήσει και να αλληλεπιδράσει είτε με φορητή συσκευή (κινητό, tablet) είτε μέσα από τον υπολογιστή του.

Το έργο σύμφωνα με τον δήμαρχο Παξών, κ. Σπύρο Βλαχόπουλο, αποτελεί για άλλη μια φορά απόδειξη για το πώς ο Δήμος Παξών αντιλαμβάνεται την ανάγκη ανάδειξης των πολιτιστικών μας μνημείων και των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού μας σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολιτιστικό περιβάλλον.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top