Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας αντίθετη στη διάσπαση του Δήμου
Περιφέρεια

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας αντίθετη στη διάσπαση του Δήμου

Οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να μετατεθεί το όποιο σχέδιο της Κυβέρνησης υπάρχει, με πλήρη οργάνωση για τις επόμενες εκλογές.

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενη για τη διάσπαση του ενιαίου μέσω σήμερα Δήμου Κερκύρας σε τρεις.

Οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι επισημαίνουν στην επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών:

“Σε συνέχεια της επιστολής που σας είχαμε αποστείλει την 21η Νοεμβρίου 2018 με αρ. πρωτ. 26, διαβάζουμε σήμερα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο το σχέδιο τροπολογίας του Υπουργείου σας για τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρείς Δήμους.

Η Κέρκυρα τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση και ολική καταστροφή τόσο της κοινωνικής όσο και της  οικονομικής της ζωής, με το άλυτο πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων της, που οδηγούν τους πολίτες της σε πλήρη απόγνωση και την έχουν καταστήσει έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Σας καλούμε από τη θέση ευθύνης που κατέχετε, να μεταθέσετε το όποιο σχέδιο της Κυβέρνησής σας υπάρχει, με πλήρη οργάνωση για τις επόμενες εκλογές. Η Κέρκυρα είναι ένας ευλογημένος προορισμός που χρειάζεται βοήθεια.

Η διάσπαση του ενιαίου Δήμου από εσάς στην παρούσα φάση θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ήδη γεμάτη γραφειοκρατικά εμπόδια πραγματική οικονομία. Ευελπιστούμε ότι οραματίζεστε μαζί μας ένα καλύτερο αύριο για την Κέρκυρα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της”.

Στην πρώτη τους επιστολή (στις 21 Νοεμβρίου 2018) οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι επεσήμαναν τα ακόλουθα:

“Η έντονη φημολογία της διάσπασης του Δήμου Κέρκυρας ανησυχεί το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Ένωσής μας και για αυτόν τον λόγο πήραμε την απόφαση και σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή.

Όπως γνωρίζετε, από το έτος 2015 μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουμε ως τουριστικός προορισμός το σημαντικότατο πρόβλημα για τον πολίτη και τον επισκέπτη της Κέρκυρας, που είναι τα απορρίμματα και η διαχείριση τους. Εάν σε αυτό προστεθεί και η έλλειψη γενικών υποδομών, αλλά και τα προβλήματα ύδρευσης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το νησί μας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών.

Δηλώνουμε σε αυτήν τη φάση αντίθετοι με την προοπτική διάσπασης, διότι θα διογκωθούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του Νομού μας και θα επιφέρουν επιπλέον δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων μας. Η κάκιστη εικόνα ενός μεγάλου τουριστικού προορισμού της χώρας, όπως είναι η Κέρκυρα, στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών της, θα είναι επιζήμια για όλη τη χώρα.

Σας καλούμε, εάν δεν έχει υπάρξει μελέτη, να μην προχωρήσετε σε αυτή την φάση σε μια επιλογή, η οποία χωρίς τον σωστό προγραμματισμό θα δημιουργήσει πολλά επιπλέον προβλήματα.

Ευελπιστούμε ότι θα βάλετε το συμφέρον της Κέρκυρας πάνω από όλους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024