Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΙστορικών εμφανίσεων συνέχεια για την British Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Ιστορικών εμφανίσεων συνέχεια για την British Airways

Τα χρώματα της British European Airways (BEA) θα είναι το επόμενο σετ ιστορικών εμφανίσεων της British Airways που θα 'απογειωθούν' πάνω σε ένα Airbus 319. Οι ιστορικές εμφανίσεις ενσωματώνονται στα δρομολόγια στα πλαίσια των εορτασμών για την 100στή επέτειο της British Airways.

H British Airways αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το δεύτερο σετ σχεδίων στη σειρά των ιστορικών εμφανίσεων που αναβιώνουν με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου της αεροπορικής εταιρείας. Ένα Airbus 319 θα αποκτήσει τα χρώματα ενός ακόμα “προγόνου” της British Airways, της εταιρείας σύντομων διαδρομών, British European Airways (BEA).

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την υποδοχή που είχε η πρώτη ιστορική εμφάνιση –ένα 747 με τα χρώματα της British Overseas Airways Corporation (BOAC)– όπου πλήθη εμφανίστηκαν στην προσγείωσή του στο Heathrow την προηγούμενη Δευτέρα, με ακόμα περισσότερο κόσμο να εμφανίζεται την επόμενη ημέρα για να το δουν να απογειώνεται για την πρώτη του πτήση προς Νέα Υόρκη.

Το A319, reg G-EUPJ, μπήκε στο εργοστάσιο βαφής της IAC στο αεροδρόμιο Shannon Airport το σαββατοκύριακο που πέρασε, όπου θα αποκτήσει την εμφάνιση της BEA, εταιρεία η οποία πετούσε κυρίως πτήσεις εσωτερικού και πτήσεις προς την Ευρώπη από το 1959 έως το 1968. Παρόλα αυτά, θα υπάρξει μια σημαντική διαφορά με το αυθεντικό σχέδιο: το αεροσκάφος θα έχει ένα γκρι άνω φύλλο πτέρυγας, αντί για το παραδοσιακό κόκκινο, ώστε να συνάδει με τις τρέχουσες απαιτήσεις σχετικά με την ανακλαστικότητα των φτερών των αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος θα επιστρέψει στο Heathrow και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα πτήσεων τον επόμενο μήνα πετώντας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, με το σχέδιο να παραμένει πάνω στο αεροσκάφος μέχρι την απόσυρσή του το επόμενο έτος. Το αεροσκάφος θα εμφανίζεται με ειδική εικόνα της ιστορικής εμφάνισης στο site εντοπισμού Flightradar24 όπου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδρομή του όλοι.

Ο Alex Cruz, πρόεδρος και CEO της British Airways, δήλωσε: “Υπήρξαν πολλές υποθέσεις σχετικά με το ποια θα ήταν η επόμενη μας ιστορική εμφάνιση, κατά συνέπεια μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Η Β.Ε.Α. είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και πολλοί πελάτες αλλά και συνάδελφοι έχουν αγαπημένες αναμνήσεις από πτήσεις με αυτό το αεροσκάφος. Είμαστε σίγουροι ότι η τελευταία ιστορική εμφάνιση θα προκαλέσει ένα κύμα συναισθημάτων και υπερηφάνειας όχι μόνο για την British Airways, αλλά και για την εντυπωσιακή αεροπορική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για αυτό από τη χρονιά της εκατοστής μας επετείου, καθώς γιορτάζουμε τόσο την ιστορία μας όσο και τις προοπτικές που φέρνει το μέλλον. Ανυπομονώ να δω αυτό το κλασσικό σχέδιο να πετά στον ουρανό ξανά”.

Tόσο η ιστορική εμφάνιση της BEA όσο και της BOAC αποτελούν μέρος μιας ειδικής σειράς εμφανίσεων σχεδιασμένες για να τονίσουν την εκατοστή επέτειο της British Airways, καθώς η εταιρεία γιορτάζει το παρελθόν της, ενώ παράλληλα ατενίζει το μέλλον. Περισσότερα ιστορικά σχέδια θα αποκαλυφθούν εν ευθέτω χρόνω, ενώ όλα τα νέα αεροσκάφη που θα προστίθενται στο στόλο, συμπεριλαμβανομένου και του Α350, θα συνεχίζουν να έχουν τη σημερινή εμφάνιση που προέρχεται από το Chatham Dockyard.

Στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας της η British Airways θα προχωρήσει σε πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Ενώ θα αναπολεί την ιστορία της, η αεροπορική εταιρεία φιλοξενεί και το ΒΑ 2119, ένα πρόγραμμα το οποίο θα ηγείται της συζήτησης γύρω από το μέλλον των πτήσεων και θα διερευνεί το μέλλον των ανανεώσιμων αεροπορικών καυσίμων, τα μελλοντικά επαγγέλματα στην αεροπορία και την εμπειρία των πελατών στο μέλλον.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεργαστεί με ειδικούς συνεργάτες για να εντοπίσει τους “100 Μεγάλους Βρετανούς της BA”, άτομα από κάθε σημείο της χώρας που αυτή τη στιγμή συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της σύγχρονης Βρετανίας και φυσικά, η χρονιά αυτή δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς κάποιες ιδιαίτερες πτήσεις αλλά και ιδιαίτερες στιγμές για τους πελάτες.

Το πρόγραμμα της εκατονταετηρίδας κινείται παράλληλα με το τρέχων πενταετές πρόγραμμα επενδύσεων, ύψους 6,5 δισ. λιρών,  της εταιρείας με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Αυτό συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση WiFi υψηλής ποιότητας και ηλεκτρικής παροχής σε κάθε θέση, την ανακαίνιση εσωτερικού για 128 αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων καθώς και την παραλαβή 72 νέων αεροσκαφών. Αργότερα μέσα στο έτος αεροπορική εταιρεία θα παρουσιάσει και το νέο σχέδιο καθίσματος για την κατηγορία Club World το οποίο θα παρέχει απευθείας πρόσβαση στο διάδρομο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024