Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Ο τουρισμός συνεισέφερε με 8,8 τρισ. δολ. στην παγκόσμια οικονομία το 2018

Τατιάνα Ρόκου - 28 February 2019, 10:34

Τον περασμένο χρόνο, ο τομέας του τουρισμού υποστήριξε 319 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Αναμένεται να συνεισφέρει 100 εκατ. νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως τα επόμενα 10 χρόνια, με 421 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2029.


Ο παγκόσμιος τομέας τουρισμού αυξήθηκε κατά 3,9% και συνέβαλε με το ποσό-ρεκόρ των 8,8 τρισ. δολ. και με 319 εκατ. θέσεις εργασίας στην παγκόσμια οικονομία το 2018. Για όγδοη συνεχή χρονιά αυτό τα νούμερα αυτά είναι άνω από τον ρυθμό αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας του World Travel & Tourism Council (WTTC) για τον οικονομικό αντίκτυπο και την κοινωνική σημασία του τουριστικού τομέα διεθνώς. Η έρευνα, που διεξάγεται τα τελευταία 25 χρόνια από το WTTC και που αντιπροσωπεύει τον ιδιωτικό τομέα στον τομέα του τουρισμού παγκοσμίως, δείχνει ότι αυτός το 2018:


  • Συνεισέφερε με 8,8 τρισ. δολ. στην παγκόσμια οικονομία
  • Αυξήθηκε γρηγορότερα από ό,τι η παγκόσμια οικονομία για 8η διαδοχική χρονιά (+3,9% στην κατηγορία Travel & Tourism έναντι 3,2% στο παγκόσμιο ΑΕΠ)
  • Δημιούργησε το 10,4% της συνολικής παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας
  • Συνεισέφερε με 319 εκατ. θέσεις εργασίας, αντιπροσωπεύοντας μία στις δέκα από όλες τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως
  • Είναι υπεύθυνος για μία στις πέντε από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον κόσμο τα τελευταία πέντε χρόνια
  • Είναι ο δεύτερος ταχύτερος αναπτυσσόμενος τομέας στον κόσμο, πριν από την υγειονομική περίθαλψη (+3,1%), την Πληροφορική (+1,7%) και τις Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (+1,7%) και πίσω από τη Βιομηχανία, που αυξήθηκε κατά 4%
  • Αύξησε το μερίδιο των δαπανών αναψυχής στο 78,5% (από 77,5% το 2017), κάτι που σημαίνει ότι το 21,5% (22,5% το 2017) των συνολικών δαπανών ήταν στις τουριστικές επιχειρήσεις
  • Αύξησε το μερίδιο των δαπανών των διεθνών τουριστών κατά 28,8%, από 27,3% το 2017.Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: ”Το 2018 ήταν ένα ακόμη έτος ισχυρής ανάπτυξης για τον παγκόσμιο τομέα τουρισμού, ενισχύοντας το ρόλο του ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Για ογδόα συνεχή χρονιά, ο τομέας μας ξεπέρασε την ανάπτυξη στην ευρύτερη παγκόσμια οικονομία και καταγράψαμε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση από οποιοδήποτε σημαντικό τομέα στον κόσμο.

Το 2018, ο τουριστικός τομέας ‘παρήγαγε’ 8,8 τρισ. δολ. και υποστήριξε 319 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Και πάλι, αυτό αποδεικνύει τη δύναμή του ως εργαλείου για τις κυβερνήσεις να δημιουργούν ευημερία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας που υποστηρίζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες, τη νεολαία και άλλες, συχνά περιθωριοποιημένες, κοινωνικές ομάδες. Στην πραγματικότητα, ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει σήμερα μία στις πέντε από τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται παγκοσμίως και αναμένεται να συνεισφέρει 100 εκατ. νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως τα επόμενα δέκα χρόνια, αντιπροσωπεύοντας 421 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2029”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top