Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η Κεντρική Μακεδονία αγαπημένος προορισμός οδικού τουρισμού των Βαλκάνιων

Τατιάνα Ρόκου - 28 Φεβρουάριος 2019, 11:54

Οι Βούλγαροι έδειξαν για πρώτη φορά φέτος ενδιαφέρον όχι μόνο για τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, αλλά και για ήσυχες διακοπές σε άλλους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ενδιαφέρον τους προσέλκυσε και ο θρησκευτικός τουρισμός. Tα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία είναι ένας από τους βασικούς λόγους της συνεχούς αύξησης της επισκεψιμότητας και των Σέρβων και Ρουμάνων τουριστών.


Με τη συμμετοχή της σε τρεις από τις πιο σημαντικές εκθέσεις τουρισμού των Βαλκανίων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει το “παρών” ως ο πλέον αγαπημένος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας για οδικό τουρισμό.

Πρόκειται για τις εκθέσεις στη Σόφια, το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι και για τρεις αγορές, που στηρίζουν κυρίως τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Σόφια, το διάστημα 14 μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Holiday and Spa Expo” η νέα εφαρμογή περιήγησης στα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κεντρικής Μακεδονίας για έξυπνα κινητά και tablets (“LiveIt – Central Macedonia” Panoramic View 360ο application), η οποία με τη χρηστικότητα, την καινοτομία και την τουριστική πληροφορία που παρέχει, ενθουσίασε τους επαγγελματίες τουρισμού. Από τη χώρα αυτή, υπάρχει συνεχής αύξηση στην προσέλευση τουριστών, που καταδεικνύεται από τις αφίξεις του 10μήνου του 2018, όπου οι Βούλγαροι τουρίστες στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύρια. Οι Βούλγαροι επισκέπτες έδειξαν για πρώτη φορά φέτος ενδιαφέρον όχι μόνο για τους δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, αλλά και για ήσυχες διακοπές σε άλλους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ενδιαφέρον τους προσέλκυσε και ο θρησκευτικός τουρισμός.Η θρησκευτική παράδοση της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού “International Fair of Tourism (IFT)” και “Romanian International Tourism Fair Romexpo (TTR)”, που πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι 21-24 Φεβρουαρίου 2019. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες των δύο χωρών για το πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία είναι ένας από τους βασικούς λόγους της συνεχούς αύξησης της επισκεψιμότητας των Σέρβων και Ρουμάνων τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, οι γαλαζοπράσινες παραλίες της Χαλκιδικής, η απέραντη ακτογραμμή της Πιερίας και οι παραλίες του Στρυμονικού Κόλπου, αποτελούν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες από τις δύο χώρες.

“Άρωμα” Ελλάδας έφερε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας “Ελλήσποντος” στο ελληνικό περίπτερο στο Βελιγράδι και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήρθαν σε επαφή με την Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας και με τοπικό ραδιοφωνικό παραγωγό, ενώ φιλοξένησαν τουριστικούς φορείς της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top