Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η πλειοψηφία του 1,5 εκατ. των Βούλγαρων τουριστών στην Ελλάδα το 2018 επισκέφθηκε τη Χαλκιδική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Μάρτιος 2019, 11:00

Οι γαλαζοπράσινες παραλίες της Χαλκιδικής είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Βαλκάνιων επισκεπτών. Είναι αυτές που τουλάχιστον για μία φορά το χρόνο θα επισκεφθούν έστω και για ένα Σαββατοκύριακο.


Μετά από τη συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στις τρεις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων, επιβεβαιώθηκε ότι για μία ακόμη χρονιά η Χαλκιδική είναι ο Νο1 προορισμός διακοπών για όλους τους Βαλκάνιους.

Η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση “Holiday and Spa Expo” στη Σόφια της Βουλγαρίας από 14 έως 16 Φεβρουαρίου με δικό της περίπτερο φιλοξενώντας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Βούλγαροι τουρίστες στην Ελλάδα το 2018 ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο, με τη “μερίδα του λέοντος” να καταφθάνει στις ακτές της Χαλκιδικής.

Με συμμετοχή στο περίπτερο του ΕΟΤ ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε από 21 έως 24 Φεβρουρίου στις εκθέσεις IFT του Βελιγραδίου και TTR του Βουκουρεστίου.


Στην έκθεση έκθεση IFT του Βελιγραδίου.


Οι γαλαζοπράσινες παραλίες της Χαλκιδικής είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Βαλκάνιων επισκεπτών. Είναι αυτές που τουλάχιστον για μία φορά το χρόνο θα επισκεφθούν έστω και για ένα Σαββατοκύριακο.

Οι Βαλκάνιοι επισκέπτες είναι οι “αιμοδότες” των μικρών κυρίως καταλυμάτων και επισκέπτονται τον προορισμό όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ενδιαφέρον τους σιγά-σιγά άρχισε να κινείται και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέραν του “ήλιος & θάλασσα”, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αυξηθεί ο θρησκευτικός, αλλά και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε στην Σόφια και στο Βελιγράδι ο γενικός γραμματέας του ΤΟΧ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής κ. Δημήτρης Χαδαλής, ενώ στο Βουκουρέστι ο πρόεδρος του ΤΟΧ, κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Μπρουτζάς.


Στην έκθεση TTR του Βουκουρεστίου.


Σε όλες τις εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις, κυρίως με μικρά τουριστικά γραφεία, αλλά και πολλούς δημοσιογράφους. Σημαντική ήταν και η συνδρομή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων σε όλες τις αγορές, η βοήθεια των συλλόγων από τη Σάρτη και το Πόρτο Κουφό και επίσης του αναπτυξιακού συνδέσμου Αμμουλιανής που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προβολή και διαφήμιση της Χαλκιδικής μας.

Στην έκθεση του Βουκουρεστίου κλείστηκε συμφωνία με τον δημοφιλέστερο (πάνω από 2 εκατ. ακροατές) ραδιοφωνικό παραγωγό Daniel Buzdugan για την πραγματοποίηση εκπομπών με θέμα τη

Σημειώνεται ότι, αν και η εικόνα των προκρατήσεων από τις μεγάλες αγορές, όπως Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία σε γενικές γραμμές είναι αρνητική για τη χώρα, οι οδικοί τουρίστες από τα Βαλκάνια κινούνται με ικανοποιητικούς και αυξανόμενους ρυθμούς.Στη φωτογραφία, η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση “Holiday and Spa Expo” στη Σόφια της Βουλγαρίας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top