Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Τα ελληνικά τουριστικά γραφεία προωθούν τον ελληνικό τουρισμό στην ΙΤΒ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Μάρτιος 2019, 13:53

Το 2018 η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 18,2% και διαμορφώθηκε στα 4,381 εκατ. ταξιδιώτες, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16,1% και διαμορφώθηκαν στα 2,965 δισ. ευρώ.


Στο μεγάλο συνεδριακό γεγονός της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου (6-10 Μαρτίου), θα λάβουν μέρος, για μία ακόμη χρονιά, τα τουριστικά γραφεία – μέλη των Ενώσεων της FedHATTA, στο stand του ΗΑΤΤΑ, παρουσιάζοντας τις οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα και προωθώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε μία από τις κυριότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, “συμμετέχουμε και φέτος στη μεγάλη εκθεσιακή διοργάνωση, παρουσιάζοντας τις οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, και τους ελληνικούς προορισμούς, αλλά και υποστηρίζοντας τα μέλη μας, που μέσα από τη συμμετοχή τους στο περίπτερο του ΕΟΤ θα προωθήσουν την επιχειρηματικότητά τους σε επαγγελματίες και επισκέπτες”.

Η γερμανική αγορά είναι από τις ισχυρότερες για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, το 2018 η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 18,2% και διαμορφώθηκε στα 4,381 εκατ. ταξιδιώτες, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16,1% και διαμορφώθηκαν στα 2,965 δισ. ευρώ, έναντι 2,553 δισ. ευρώ το 2017, με μέση διάρκεια διαμονής τις 9-10 ημέρες.

Το 2018 η έκθεση ITB του Βερολίνου φιλοξένησε 10.000 εταιρείες και οργανισμούς από 186 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε 170.000 περίπου επισκέπτες, εκ των οποίων οι 110.000 ήταν εμπορικοί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top