Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ψηφίστηκαν στην Κύπρο τα νομοθετήματα για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Μάρτιος 2019, 15:11

Το νέο κανονιστικό πλαίσιο θα διευκολύνει την αδειοδότηση, την κατηγοριοποίηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και θα βοηθήσει τη δημιουργία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα (ύπαιθρο, ορεινές περιοχές και κέντρα πόλεων).


Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου ψήφισε την 1η Μαρτίου 2019 τα νομοθετήματα για τη ρύθμιση της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ξενοδοχείων και των Τουριστικών Καταλυμάτων.

Για την κυπριακή κυβέρνηση, και ιδιαίτερα για το Υφυπουργείο Τουρισμού, το νέο κανονιστικό πλαίσιο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό, ο οποίος φιλοδοξεί να προσδώσει μια νέα φυσιογνωμία στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου και να το καταστήσει εφάμιλλο με τους πιο ποιοτικούς προορισμούς διεθνώς.

“Φρονούμε, ειδικότερα, ότι το νέο κανονιστικό θα διευκολύνει την αδειοδότηση, την κατηγοριοποίηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων. Θα συμβάλει, επίσης, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα βοηθήσει, ακόμα, τη δημιουργία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα (ύπαιθρο, ορεινές περιοχές και κέντρα πόλεων)”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Τουρισμού. Το υφυπουργείο προγραμματίζει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση σεμιναρίων για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις πρόνοιες και την εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο, τους χώρους και τις ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top