Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΨηφίστηκαν στην Κύπρο τα νομοθετήματα για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα
Κύπρος

Ψηφίστηκαν στην Κύπρο τα νομοθετήματα για τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Το νέο κανονιστικό πλαίσιο θα διευκολύνει την αδειοδότηση, την κατηγοριοποίηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και θα βοηθήσει τη δημιουργία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα (ύπαιθρο, ορεινές περιοχές και κέντρα πόλεων).

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου ψήφισε την 1η Μαρτίου 2019 τα νομοθετήματα για τη ρύθμιση της Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ξενοδοχείων και των Τουριστικών Καταλυμάτων.

Για την κυπριακή κυβέρνηση, και ιδιαίτερα για το Υφυπουργείο Τουρισμού, το νέο κανονιστικό πλαίσιο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό, ο οποίος φιλοδοξεί να προσδώσει μια νέα φυσιογνωμία στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου και να το καταστήσει εφάμιλλο με τους πιο ποιοτικούς προορισμούς διεθνώς.

“Φρονούμε, ειδικότερα, ότι το νέο κανονιστικό θα διευκολύνει την αδειοδότηση, την κατηγοριοποίηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων. Θα συμβάλει, επίσης, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Θα βοηθήσει, ακόμα, τη δημιουργία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα (ύπαιθρο, ορεινές περιοχές και κέντρα πόλεων)”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Τουρισμού. Το υφυπουργείο προγραμματίζει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση σεμιναρίων για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις πρόνοιες και την εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο, τους χώρους και τις ώρες διεξαγωγής των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024