Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Παρουσίαση των Βυζαντινών, άγνωστων θησαυρών της Αττικής σε ρωσικά ΜΜΕ

Τατιάνα Ρόκου - 06 Μάρτιος 2019, 10:46

Το press trip 'Βυζαντινές Πολιτιστικές Διαδρομές και Άγνωστοι Θησαυροί της Αττικής', που διοργάνωσε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας, έδωσε τη δυνατότητα Ρώσοι δημοσιογράφοι να γνωρίσουν από κοντά τη βυζαντινή ιστορία της Αττικής.


Ακολουθώντας σταθερά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της, η Περιφέρεια Αττικής, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Τουρισμού, κα Ελένης Δημοπούλου, διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων (press trip), με τίτλο “Βυζαντινές Πολιτιστικές Διαδρομές και Άγνωστοι Θησαυροί της Αττικής”, στο διάστημα από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2019.

Επτά κορυφαίοι δημοσιογράφοι από σημαντικά ΜΜΕ της Ρωσίας - ημερήσιες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά με θρησκευτική και πολιτιστική θεματολογία - φιλοξενήθηκαν στην Αττική και γνώρισαν από κοντά τα ίχνη της πλούσιας βυζαντινής ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν οι Maria Chesnokova από το περιοδικό “Slavyanka”, η Elena Chinkova από την εφημερίδα “P.H. Komsomolskaya Pravda”, η Marina Dmitrieva από “Literaturnaya Gazeta”, η Elena Iakovleva από “RossijskayaGazetta”, η Olga Kichaeva από “Synodal Department of Media-Church Relationships”, ο Anton Pospelov από την εφημερίδα “Orthodox Christianity” και ο Dmitrii Surmilo από το περιοδικό “Men’s Work”.

Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις Μονές Δαφνίου και Καισαριανής, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιά Πεντέλη και στον Ιερό Ναό Σωτείρας Λυκοδήμου (Ρωσική Εκκλησία), όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τις υπέροχες τοιχογραφίες, αλλά και να συνομιλήσουν με ιερείς και μοναχούς.

Η μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, με τίτλο “Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία”, καθώς και οι εμβληματικοί ορθόδοξοι ναοί στο κέντρο της Αθήνας, όπως η Μητρόπολη Αθηνών και ο μεσαιωνικός χριστιανικός Ναός της Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (“μικρή Μητρόπολη”), εντυπωσίασαν τους Ρώσους δημοσιογράφους.Οι διαδρομές επίσης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποκάλυψαν στους συμμετέχοντες την Πλάκα και το Μοναστηράκι, καθώς και τις διάσπαρτες εκκλησίες σε εμπορικούς δημοφιλείς δρόμους (Παναγία Καπνικαρέα καιΕκκλησία Αγίας Ειρήνης), όσο και πέριξ της Ακρόπολης.

Στην Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, καθώς και στη Στοά και στο Μουσείο Αττάλου, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι γνώρισαν από κοντά τους θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ενώ επισκέφθηκαν επίσης και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και γευμάτισαν με θέα τον Παρθενώνα.

Οι εκπρόσωποι των ρωσικών ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές γεύσεις της γαστρονομίας της Αττικής, ενώ περιηγήθηκαν και στην περιοχή της Κηφισιάς, του Παλαιού Φαλήρου, στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου-Τροκαντερό και τη Μαρίνα Φλοίσβου.Το press trip “Βυζαντινές Πολιτιστικές Διαδρομές και Άγνωστοι Θησαυροί της Αττικής”, που διοργάνωσε και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας απέσπασε τις θετικότερες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες, που τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη βυζαντινή ιστορία της Αττικής, συνειδητοποιώντας παράλληλα τα πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο λαούς.

Σε ειδική παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέπτυξαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αττικής και των επιμέρους προορισμών της, με έμφαση στα ώριμα τουριστικά προϊόντα που ενδιαφέρουν πρωτίστως το ρωσικό κοινό.

Από τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας και Συνεργασίας παρέστησαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Τζεν, ο γενικός γραμματέας, κ. Βασίλειος Νομικός και ο κοσμήτωρ, κ. Λουκάς Ντούβας.Στην παρουσίαση, τους προσκεκλημένους της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής υποδέχθηκε η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, κα Καλλιόπη Βέττα και η κα Δημοπούλου, η οποία δήλωσε: “Καλωσορίζουμε στην Αττική τους δημοσιογράφους από γνωστά ΜΜΕ της Ρωσίας, με στόχο μας να τονίσουμε τη διαχρονική συνέχεια από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στην βυζαντινή ιστορία και τέχνη, και να αναδείξουμε το - άγνωστο σε πολλούς - βυζαντινό πρόσωπο της Αττικής”.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής συζήτησαν λεπτομερώς με τους εκπροσώπους των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής στη ρωσική ταξιδιωτική αγορά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top