Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Το πρώτο της Gastronomic Summit πραγματοποίησε η Atlantica Hotels & Resorts στην Αθήνα

Τατιάνα Ρόκου - 07 Μάρτιος 2019, 12:13

Η πρώτη διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρείας και ήδη σχεδιάζονται οι επόμενες επιμορφωτικές ενέργειες.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση “1st Gastronomic Summit Training Days” που πραγματοποίησε ο ξενοδοχειακός όμιλος Atlantica Hotels & Resorts στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτού του νέου εταιρικού θεσμού, η Atlantica παρουσίασε στους σεφ των ξενοδοχείων της από την Ελλάδα και την Κύπρο ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιελάμβανε εισηγήσεις και workshops από κορυφαίους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Atlantica Gastronomic Summit είχαν οι κ.κ. Χρήστος Γεωργανάς και Ηλίας Κακούρης, γενικός διευθυντής και Executive Chef αντίστοιχα του ροδίτικου TUI Sensimar Atlantica Imperial Resort & Spa, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν τα στελέχη της Atlantica κ.κ. Μαρία Κουτρούλη και Βαλεντία Πατιστέα. Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του “Soul Kitchen”, σε συνεργασία με τις κ.κ. Όλγα και Κορίνα Κατωπόδη.

Την έναρξη του τετραήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος έκανε ο κ. Νίκος Κατσουνωτός, Group Operations Manager της Atlantica. Προηγμένες τεχνικές της σύγχρονης ελληνικής, μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας δίδαξαν μερικοί από τους πλέον διακεκριμένους και πολυβραβευμένους σεφ της χώρας όπως ο κ. Έκτορας Μποτρίνι του “Etrusco”, οι κ.κ. Άγγελος Λάντος και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ο κ. Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης του εστιατορίου “CTC”, ο κ. Γιάννης Παρίκος του εστιατορίου “Βαρούλκο” και ο vegan chef κ. Ανδρέας Τζουανόπουλος.

Η συγγραφέας και διατροφολόγος κα Δήμητρα Μακρυγιάννη μίλησε για vegan και vegetarian συνταγές, ο πανεπιστημιακός γιατρός κ. Νικόλαος Λύρης ανέλυσε τους τρόπους που πρέπει να αντιμετωπίζονται οι αλλεργίες στον προγραμματισμό της ξενοδοχειακής εστίασης, ενώ ο σύμβουλος ξενοδοχείων κ. Δημήτρης Κούτουλας εστίασε στο μάρκετινγκ των à la carte εστιατορίων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις της συγγραφέως κας Σοφίας Χριστοπούλου για την ελληνική κουζίνα από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, καθώς και της κας Μάρας Στυλιανουδάκη για τη διαχείριση του στρες στον κλάδο της φιλοξενίας.Οι κ.κ. Sanja Saler και Καθολική Μπακίρη προσέγγισαν στην ομιλία τους τα συστήματα πιστοποίησης ISO και το HACCP, η κα Εύη Βασιλείου από τη Vassiliou Trofinko ανέλυσε τον ενδεδειγμένο χειρισμό των κατεψυγμένων προϊόντων, ενώ ο κ. Βασίλης Παπαματθαίου στάθηκε στις τεχνικές της μοντέρνας κουζίνας. Τεχνικές κοπής κρεάτων ήταν το θέμα που παρουσίασε ο κ. Στέλιος Μαστοράκος από τη Μeat Pro, τα δε στελέχη της Pili Trade εντυπωσίασαν με τις τεχνικές της fusion cuisine. Τέλος, ο κ. Γιώργος Καραμάνης παρουσίασε τις προδιαγραφές για τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης κουζίνας.

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Όμιλο που στήριξε την ιδέα μας όσο και τους εξαίρετους επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μοιράστηκαν με τους σεφ της Atlantica τις γνώσεις και την εμπειρία τους”, τόνισε ο κ. Κακούρης μετά την ολοκλήρωση του Atlantica Gastronomic Summit. “Η πρώτη διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες επιμορφωτικές ενέργειες. Όλοι όσοι εργαζόμαστε ως σεφ σε έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους της Μεσογείου οφείλουμε να παρακολουθούμε τις τάσεις και τις εξελίξεις στο χώρο της γαστρονομίας και διαρκώς να εμπλουτίζουμε τις τεχνικές και τις γνώσεις μας. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες της Atlantica θα απολαμβάνουν μια σταθερά υψηλή ποιότητα στα εστιατόριά μας”.

Η Atlantica Hotels & Resorts ιδρύθηκε το 1980 με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου Atlantica Limassol στην Κύπρο από την οικογένεια Νικολαΐδη. Μέλος πλέον του ξενοδοχειακού δικτύου της TUI, η Atlantica αναπτύχθηκε με ταχύ ρυθμό αριθμώντας σήμερα 50 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top