Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Αύξηση 12,9% στα 14 αεροδρόμια της Fraport το α' δίμηνο του 2019

Τατιάνα Ρόκου - 12 March 2019, 09:24

Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Μύκονος, Κως, Άκτιο, Σάμος, Μυτιλήνη και Χανιά παρουσίασαν διψήφια αύξηση, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης.


Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2019, η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece παρουσίασε αύξηση που άγγιξε το 13,6%, φθάνοντας συνολικά τα 0,59 εκατ. ταξιδιωτών.

Η εγχώρια κίνηση σημείωσε αύξηση κατά 8% σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2018. Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Μύκονος, Κως, Άκτιο, Σάμος, Μυτιλήνη και Χανιά παρουσίασαν διψήφια αύξηση, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες εσωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας, Ρόδου και Σκιάθου ήταν χαμηλότερα από τα επίπεδα 2018.

Σημειώνεται ότι το αρνητικό πρόσημο στο αεροδρόμιο της Καβάλας οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο το 2018, αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” αντί του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”, στο οποίο πραγματοποιούνταν έργα στον διάδρομο αποπροσγείωσης.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε άνοδο που άγγιξε το 26,2% κυρίως λόγω των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Το Άκτιο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στις πτήσεις εξωτερικού.

Το πρώτο δίμηνο του 2019, 1,21 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 12,9%, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 24,9%. Η εγχώρια κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 7,4%.

Fraport Greece Επιβατική Κί...Fraport Greece Επιβατική Κί...
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top