Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα B737-8 MAX τους μετά τη συντριβή της πτήσης ΕΤ 302
Αερομεταφορές

Οι αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα B737-8 MAX τους μετά τη συντριβή της πτήσης ΕΤ 302

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση της Ethiopian Airlines που συνετρίβη το Σάββατο το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Βρέθηκαν τα 'μαύρα κουτιά', ενώ η αμερικανική εταιρεία έχει καταστήσει σαφές ότι με τα έως τώρα στοιχεία δε διαπιστώνει λόγο να αλλάξει τις οδηγίες για το μοντέλο.

Η πτήση ΕΤ 302 της Ethiopian Airlines κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρείας. Το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX, που μετέφερε 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

Το επιβατικό αεροσκάφος “είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]” σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων Flightradar24. “Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το Flightradar24.

Το μοντέλο του αεροσκάφους είναι το ίδιο με εκείνο της ινδονησιακής Lion Air, που κατέπεσε πέρυσι λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, σκοτώνοντας 189 άτομα.

Οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν καθηλώσει τα MAX 8 τους -μέχρι νεοτέρας- είναι:

  • Ethiopian Airlines
  • Cayman Airways (Νησιά Κέιμαν)
  • Indonesia (στις εσωτερικές πτήσεις)
  • Civil Aviation Administration of China
  • Comair (Νότια Αφρική)

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Υπηρεσία Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα των αεροσκαφών τύπου Boeing Co 737 MAX. Η απόφαση της Αυστραλίας επηρεάζει μόνο τις εταιρείες Singapore Airlines, Silk Air και Fiji Airways, καθώς προς το παρόν καμία αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δε διαθέτει αυτό το μοντέλο στο στόλο της. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε και αυτή ότι απαγορεύει μέχρι νεοτέρας την είσοδο όλων των αεροσκαφών της εταιρείας (Singapore Airlines) στον εναέριο χώρο της. Η αναστολή αφορά στην εταιρεία SilkAir (θυγατρική της Singapore Airlines), καθώς και τις China Southern Airlines (Κίνα), Garuda (Ινδονησία), Shandong Airlines (Κίνα) και Lion Air (Ινδονησία), καθώς και τη θυγατρική της στην Ταϊλάνδη.

Ακόμη, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ δήλωσε ότι οι βιετναμέζικες αεροπορικές εταιρείες δε θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους της Boeing. Αλλά και η μεξικανική Aeromexico ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις των έξι αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 που διαθέτει στο στόλο της ωσότου να λάβει σαφείς πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη συντριβή αεροπλάνου της Ethiopian Airlines αυτού του τύπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024