Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βίζα

Οι Αμερικανοί θα πληρώνουν ειδικό τέλος για ταξίδια στην Ευρώπη από το 2021

Θοδωρής Κουμέλης - 12 March 2019, 14:25

Το ETIAS και η ESTA δεν απαιτούν συνεντεύξεις ούτε τους ίδιους ελέγχους ιστορικού με τις συνήθεις θεωρήσεις για βίζα. Ωστόσο, απαιτούν πληρωμή και εγγραφή πριν από το ταξίδι.


Οι Αμερικανοί θα πρέπει να εγγράφονται online και να πληρώνουν επίσης ειδικό τέλος για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, από το 2021. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για άδεια ETIAS (European Travel Information and Authorization System) με διαβατήριο και πιστωτική / χρεωστική κάρτα. Η άδεια ισχύει για τρία χρόνια και επιτρέπει απεριόριστο αριθμό εισόδων. Μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί απαλλάσσονταν από την υποχρέωση προεγγραφής όταν ταξίδευαν στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Το ETIAS εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2018. Το σύστημα ETIAS είναι παρόμοιο με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Αδειοδότησης Ταξιδιών (ESTA) που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση βίζας - αυτές είναι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός της Κύπρου, της Πολωνίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Το ETIAS και η ESTA δεν απαιτούν συνεντεύξεις ούτε τους ίδιους ελέγχους ιστορικού με τις συνήθεις θεωρήσεις για βίζα. Ωστόσο, απαιτούν πληρωμή και εγγραφή πριν από το ταξίδι. Οι Αμερικανοί υπήκοοι δε θα χρειαστούν προηγούμενη άδεια για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποφασίσει να μην επιβάλει βίζα στους Αμερικανούς, εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επέβαλαν βίζα στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Σημειώνεται ότι οι υπήκοοι των ΗΠΑ μπορούν σήμερα να ταξιδεύουν έως και 90 ημέρες εντός του χώρου Schengen των 26 χωρών της ΕΕ, που επιτρέπουν ταξίδια χωρίς σύνορα μεταξύ τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top