Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟ σεφ Γ. Μπαξεβάνης ανέλαβε το consulting των εστιατορίων των bluegr Hotels & Resorts
Γαστρονομία

Ο σεφ Γ. Μπαξεβάνης ανέλαβε το consulting των εστιατορίων των bluegr Hotels & Resorts

Ο βραβευμένος chef φέρνει στην bluegr Hotels & Resorts την ξεχωριστή του φιλοσοφία για τη μαγειρική, με στόχο να μοιραστεί την αγάπη του για την κρητική παράδοση με επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσα από μια σειρά νέων πιάτων, αφιερωμένων στην τέχνη της ελληνικής κουζίνας.

H bluegr Hotels & Resorts ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Έλληνα chef κ. Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος αναλαμβάνει τo consulting των εστιατορίων των ξενοδοχείων του ομίλου, Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village στην Κρήτη, καθώς και στο Life Gallery athens στην Αθήνα.

Η γαστρονομική φιλοσοφία της bluegr Hotels & Resorts είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση τοπικών προϊόντων και φρέσκων πρώτων υλών με στόχο την εξαιρετική ποιότητα, φιλοσοφία την οποία ασπάζεται και ο κ.  Μπαξεβάνης μέσα από το τρίπτυχο απλότητα, φρεσκάδα και υγιεινή διατροφή που χαρακτηρίζει την κουζίνα του.

Γνωστός σε Ελλάδα και εξωτερικό ως “ο μάγος των αρωματικών φυτών”, ο κ. Μπαξεβάνης είναι διάσημος για την εμπνευσμένη χρήση ελληνικών χόρτων, βοτάνων και μυρωδικών στις δημιουργίες του που φιγουράρουν στα μενού αξιόλογων high-end εστιατορίων ξενοδοχείων και resorts, εντός και εκτός συνόρων. Με 11 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα και δύο διακρίσεις ως “Chef της Χρονιάς” από το περιοδικό Status, το 1991 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία και το 2006 ανακηρύχθηκε “Chef Ελπίδα του Μέλλοντος” από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας.

Ο κ. Διονύσης Ζαχαρόπουλος, head chef του Life Gallery athens και ο κ. Κυριάκος Μυλωνάς, head chef του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο La Bouillabaisse του Minos Beach art hotel.

Η ομάδα των chefs των τεσσάρων ξενοδοχείων της bluegr Hotels & Resorts ετοιμάζεται για μια νέα εποχή με εμπνευσμένες γαστρονομικές δημιουργίες υπό την καθοδήγηση του κ. Μπαξεβάνη και στην οποία θα αναδειχθούν οι θησαυροί της Ελλάδας μέσα από συνεργασίες με ανεξάρτητους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας: Η κα Καλλιόπη Κουρκουτάκη (νέα επικεφαλής στην κουζίνα του Minos Beach art hotel, με εμπειρία στο Elia Dubai), ο κ. Κυριάκος Μυλωνάς (head chef του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο La Bouillabaisse του Minos Beach art hotel, από το 2007), ο κ. Άγγελος Αγγελούδης (νέος head chef στο Minos Palace hotel & suites), ο κ. Λάμπρος Τσιαμπαλής (chef στο Candia Park village) και ο κ. Διονύσης Ζαχαρόπουλος (νέος head chef στο Life Gallery athens) είναι έτοιμοι να συστήσουν τη νέα γαστρονομική εποχή της bluegr Hotels & Resorts.


Ο Xavier Bouriot  με τον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη.

Ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2019 ο κ. Μπαξεβάνης και ο Γάλλος chef Xavier Bouriot πραγματοποίησαν ένα ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κρήτη το τριήμερο 16-19 Φεβρουαρίου. Η ομάδα της bluegr Hotels & Resorts εκπαιδεύθηκε πάνω σε μοντέρνες τεχνικές για ζεστούς και κρύους μπουφέδες, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Στη φωτογραφία (από αριστερά), η κα Καλλιόπη Κουρκουτάκη, νέα επικεφαλής στην κουζίνα του Minos Beach art hotel, ο Xavier Bouriot, ο κ. Γιάννης Μπαξεβάνης, ο κ. Λάμπρος Τσιαμπαλής, chef στο Candia Park village και ο κ. Άγγελος Αγγελούδης head chef στο Minos Palace hotel & suites.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024