Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρόστιμα για τους τουρίστες που πίνουν αλκοόλ στους δρόμους της Μαγιόρκα
Προορισμός

Πρόστιμα για τους τουρίστες που πίνουν αλκοόλ στους δρόμους της Μαγιόρκα

Οι 'happy hours' θα απαγορευτούν και στους τουρίστες που πίνουν αλκοόλ στους δρόμους της Μαγιόρκα θα επιβληθούν πρόστιμα, σε μια κίνηση ενάντια στην αντικοινωνική συμπεριφορά, που θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα.

Από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι τουρίστες στη Μαγιόρκα θα αντιμετωπίζουν ποινές μέχρι 3.000 ευρώ εάν πίνουν αλκοόλ ή τρώνε στο δρόμο. Στα μπαρ θα επιβάλλονται πρόστιμα για προσφορές “happy hour” και αλκοολούχων ποτών. Η αστυνομία θα μπορεί επίσης να διενεργεί ελέγχους.

Τα νέα μέτρα έρχονται ύστερα από μια διεθνή διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση των εκτός ελέγχου τουριστών που έλαβε χώρα στη Μαγιόρκα τον περασμένο μήνα.

Η συμπεριφορά των μεθυσμένων Βρετανών, συμπεριλαμβανομένης της βίας, πτώσεων από μπαλκόνια και την πρόσθετη πίεση που προκαλείται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τα ασθενοφόρα ήταν μεταξύ των κεντρικών θεμάτων της συνόδου κορυφής.

Ζώνες “ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος” έχουν ήδη επισημανθεί, όπου η αστυνομία θα ελέγχει την κατανάλωση αλκοόλ και τη συμπεριφορά καθ’όλη τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Star”.

Στον κεντρικό δρόμο της Playa de Palma, Schinkenstrasse, θα υπάρχουν φυσικά εμπόδια που θα σταματήσουν τους τουρίστες από το ξερνούν μπύρα στους κήπους και τους δρόμους. Οι αρχές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή θα εμποδίσει επίσης τους παράνομους πωλητές και τις πορτοφολάδες.

Η σύμβουλος δημόσιας ασφάλειας Angelica Pastor δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή, που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, θα δημοσιευθεί στο Επίσημο Δελτίο των Βαλεαρίδων Νήσων και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, διάρκειας έξι μηνών, ώστε να είναι ενεργή κατά την καλοκαιρινή περίοδο”.

Στη φωτογραφία, τουρίστες στη Schinkenstrasse της Playa de Palma.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024