Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠροσπάθειες της Κύπρου να διατηρήσει τις περυσινές επιδόσεις από τη ρωσική αγορά
Κύπρος

Προσπάθειες της Κύπρου να διατηρήσει τις περυσινές επιδόσεις από τη ρωσική αγορά

Η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ καθιστά την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο δυσκολότερη σε σχέση με προορισμούς, όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Τυνησία και άλλοι, οι οποίοι δε βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτήν την πρόκληση.

Με σημαντικούς TOs της Ρωσίας συναντήθηκε το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2019 ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββας Περδίος, ο οποίος ηγείται της επίσημης κυπριακής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στη Μόσχα, στα πλαίσια της μεγάλης τουριστικής έκθεσης MITT.

Κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας και αντιμετώπισης των προκλήσεων που υφίστανται στη ρωσική αγορά. Από τις εν λόγω επαφές διαφαίνεται ότι η ρωσική αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις όπως, για παράδειγμα, η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ. Το θέμα αυτό καθιστά την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο δυσκολότερη σε σχέση με προορισμούς, όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Τυνησία και άλλοι, οι οποίοι δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτήν την πρόκληση.

Το υφυπουργείο, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με όλους τους τουριστικούς εταίρους της Κύπρου, θα δώσει και γι’αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική αγορά πολλές δυνάμεις προς την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, με βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διατήρηση των περυσινών ικανοποιητικών επιδόσεων.

Ο υφυπουργός, στο περιθώριο του προγράμματός του, ενημέρωσε τους τουριστικούς φορείς της Κύπρου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024