Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Boeing καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9
Αερομεταφορές

Η Boeing καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα στο λογισμικό, προειδοποίησε η FAA, διευκρινίζοντας ότι δεν ξέρει για πόσο χρόνο το αεροσκάφος αυτό θα παραμείνει καθηλωμένο στο αμερικανικό έδαφος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος προσωρινά τα Boeing 737 MAX 8 και 9 που πετούν στις ΗΠΑ λόγω των νέων δορυφορικών δεδομένων που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν σήμερα, τα οποία αφορούν το αεροπλάνο της Ethiopian Arilines, το οποίο συνετρίβη την περασμένη Κυριακή.

Η απαγόρευση της πτήσης “θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστούν πιο εκτενείς έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των πληροφοριών που περιέχουν” τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι ΗΠΑ αναμένουν ότι θα χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν διορθωθεί πλήρως το πρόβλημα στο λογισμικό, προειδοποίησε η FAA, διευκρινίζοντας ότι δεν ξέρει για πόσο χρόνο το αεροσκάφος αυτό θα παραμείνει καθηλωμένο στο αμερικανικό έδαφος.

Ο επικεφαλής της FAA είπε στους δημοσιογράφους ότι τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους που συνετρίβη μεταφέρονται στη Γαλλία, όπου θα εξεταστούν από τη γαλλική Υπηρεσία Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (BEA).

Την ίδια ώρα η Boeing ανακοίνωνε ότι έχει “πλήρη εμπιστοσύνη” στην αξιοπιστία και στην ασφάλεια του 737 MAX, αλλά ότι στηρίζει την σημερινή απόφαση των ΗΠΑ να καθηλώσουν στο έδαφος τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μετά το δυστύχημα με αεροσκάφος αυτού του τύπου των Αιθιοπικών Αερογραμμών την Κυριακή στην Αντίς Αμπέμπα, στο οποίο σκοτώθηκαν και οι 157 επιβαίνοντες.

“Υποστηρίζουμε την προδραστική αυτή απόφαση που ελήφθη προληπτικά. Η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Boeing από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της”, δήλωσε ο Dennis A. Muilenburg, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρείας, εμμένοντας στο γεγονός ότι η σύσταση για την ακινητοποίηση προσωρινά του στόλου των αεροσκαφών αυτών έγινε με πρωτοβουλία της Boeing προκειμένου να υπάρξει καθησυχασμός του κοινού. “Η Boeing διατηρεί πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 MAX”, πρόσθεσε ο πρόεδρός της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε ότι όλα τα Boeing 737 MAX θα καθηλωθούν στο έδαφος, συντασσόμενος έτσι με τη διεθνή ανησυχία για το νέο αυτό αεροσκάφος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας έπειτα από δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024