Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑύξηση έως 15% στις ρωσικές προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια για Ελλάδα το 2019
Τάσεις

Αύξηση έως 15% στις ρωσικές προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια για Ελλάδα το 2019

Οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Αυξημένες έως και 15% είναι οι προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων για την Ελλάδα για το 2019 και στο πλαίσιο των επαφών της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για να συνεχιστεί η ισχυρή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα. Mε τη θετική αυτή δυναμική αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά.

Η κα Κουντουρά, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους τουριστικούς ομίλους που διοργανώνουν τον κύριο όγκο των ταξιδιωτικών πακέτων στην αγορά της Ρωσίας. Στο επίκεντρο των συναντήσεων και των διαπραγματεύσεων τέθηκε η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση των πιο δημοφιλών προορισμών στα προγράμματά τους, το άνοιγμα νέων απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από περισσότερες ρωσικές πόλεις και η  δυναμική προώθηση και προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων που η Ελλάδα προσφέρει.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ, στη Μόσχα.

H υπουργός παρέστη στην τελετή εγκαινίων της ΜΙΤΤ 2019 και τέλεσε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας, κ. Ανδρέα Φρυγανά, της γενικής προξένου κας Ελένης Βακάλη και του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδου, ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος που μετέφερε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

Η υπουργός επισκέφθηκε τα περίπτερα των Ελλήνων συνεκθετών στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, που σημείωσε υψηλή  επισκεψιμότητα, καταδεικνύοντας το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Ελλάδα ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ρωσικά ΜΜΕ για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη ρωσική αγορά και παρουσίασε όλες τις ενέργειες για την προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία.

Επίσης, η κα Κουντουρά έδωσε συνεντεύξεις στο δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο “Russia Today”, στο Russian Media Group και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.


Η υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση ΜΙΤΤ, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού Ρωσικών ΜΜΕ και Ελλήνων ανταποκριτών στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ξεχώρισε η φαντασμαγορική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε και υποστήριξε ο ΕΟΤ, ο Όμιλος Μουζενίδη και το ρωσικό περιοδικό “ΟK!” και συνιστά μεγάλη προβολή της χώρας μας στη Ρωσία.

Την εκδήλωση στο Gum Demonstration Hall της Μόσχας τίμησαν με την παρουσία τους διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων θέρετρων spa και ξενοδοχειακών αλυσίδων στην Ελλάδα, και επικεφαλής των κορυφαίων τουριστικών γραφείων που ειδικεύονται σε διακοπές πολυτελείας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, Αnna Snatkina, Igor Vernik, Darya Moroz, Vladimir Mishukov, Elena Podkaminiskaya, Irina Bezrukova, Anatoly Beliy, Ekaterina Guseva, Olga Medynich, Natalia Bardo και Evgeny Pronin. Επίσης, οι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι Denis Rodkin, Anna Tikhomirova, Artem Ovcharenko, οι τραγουδιστές Natalia Podolskaya και Vlad Topalov, ο σχεδιαστής μόδας Igor Chapurin και ο Ρώσος κοσμοναύτης Anton Shkaplerov που πρόβαλε την Ελλάδα και τον ΕΟΤ από το διάστημα σε ένα βίντεο με μεγάλη απήχηση στη Ρωσία.

Η υπουργός Τουρισμού χαιρέτισε στην εκδήλωση, εξαίροντας τις στενές σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό. Προέτρεψε τους προσκεκλημένους να επισκεφθούν την Ελλάδα, να ανακαλύψουν το μεγάλο εύρος των επιλογών σε προορισμούς και θεματικά τουριστικά προϊόντα και το υψηλό επίπεδο της ελληνικής φιλοξενίας, και να γίνουν οι καλύτεροι “πρεσβευτές” της Ελλάδας στο ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό.

Η κα Κουντουρά τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ απένειμε και η ίδια τιμητική διάκριση στον Έλληνα πρέσβη για τη στήριξη και τη συμβολή του στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στην Ελλάδα το βραβείο της έκθεσης ΜΙΤΤ ‘Καλύτερη Παρουσία Χώρας’
H παρουσία της Ελλάδας στη φετινή ΜΙΤΤ ολοκληρώθηκε με μία σημαντική διάκριση. Ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο “Καλύτερης παρουσίας Χώρας” (“Country Presentation Award”) για τη μακρoχρόνια συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση και την ελκυστικότητα του ελληνικού περιπτέρου. Το βραβείο παρέλαβε από τους διοργανωτές της έκθεσης ΜΙΤΤ, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ με τους εκπροσώπους τουρισμού του Μπαχρέιν και του Ομάν, τον πρέσβη της Ελλάδας, κ. Ανδρέα Φρυγανά και πρέσβεις ξένων χωρών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024