Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυστηρότερη η ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για την Τουρκία
Ταξιδιωτική Οδηγία

Αυστηρότερη η ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για την Τουρκία

Το Βερολίνο προειδοποιεί ότι δηλώσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στην Γερμανία δε θα γίνουν απαραίτητα αποδεκτά στην Τουρκία και μπορεί να οδηγήσουν σε διώξεις.

Σε αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας της για την Τουρκία προέβη η Γερμανία, προειδοποιώντας τους πολίτες της που επισκέπτονται τα τουρκικά εδάφη ότι διατρέχουν κίνδυνο σύλληψης για την έκφραση απόψεων που θα ήταν αποδεκτές στην πατρίδα τους, αλλά μπορεί να μην είναι ανεκτές από τις τοπικές Αρχές.

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε πως σε πολλές περιπτώσεις συλλήψεις και διώξεις διατάσσονται για επισκέπτες που επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί να μοιραστείς ή να κάνεις “like” σε κάποια ανάρτηση.

Προειδοποιεί ακόμη ότι αναρτήσεις ή ιδιωτικές επικοινωνίες μπορεί να καταγγελθούν στην Αστυνομία ανώνυμα. Όποιος καταδικαστεί για ασέβεια σε βάρος του προέδρου Ερντογάν ή για διασπορά προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης, προσθέτει η γερμανική διπλωματία.

“Δηλώσεις και σχόλια, η έκφραση των οποίων προστατεύεται από την ερμηνεία της γερμανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να οδηγήσουν στην Τουρκία σε περιορισμούς επαγγελματικής δραστηριότητας και ποινικές διαδικασίες”, αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Η οδηγία αναφέρει ακόμα ότι την τελευταία διετία Γερμανοί υπήκοοι συλλαμβάνονται όλο και συχνότερα “αυθαιρέτως”, προσθέτοντας ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι πολίτες που έχουν προσωπικούς δεσμούς με την Τουρκία ή έχουν λάβει μέρος σε συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν από οργανώσεις που έχουν τεθεί εκτός νόμου από την Άγκυρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024