Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Έργα ανάδειξης του πολιτισμού της Λήμνου με ψηφιακά μέσα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τατιάνα Ρόκου - 15 March 2019, 13:18

Τα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 660.000 ευρώ, έχουν Δικαιούχο τον Δήμο Λήμνου και ο χρόνος υλοποίησής τους είναι 18 μήνες.


Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάσσονται στο Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δύο ακόμη έργα Ψηφιακού Πολιτισμού στο νησί της Λήμνου, με συνολικό προϋπολογισμό 660.000 ευρώ.

Τα έργα θα αναδείξουν τον ρόλο της Λήμνου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και είναι τα εξής:

  • ”Ψηφιακές διαδρομές Ιστορικού Τουρισμού στη Λήμνο - Anzac digital Tourism scenarios”, συνολικού προϋπολογισμού  250.000 ευρώ. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος προσωποποιημένης ξενάγησης και καθοδήγησης επισκεπτών με χρήση τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Συνολικά θα εγκατασταθούν beacons σένσορες σε 25 σημεία του νησιού, που θα παρέχουν ψηφιακό περιεχόμενο στους επισκέπτες - τουρίστες, με σκοπό τη δημιουργία Ιστορικών Διαδρομών.
  • ”Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Λημνίας Γης και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Λήμνο” συνολικού προϋπολογισμού 410.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στη δημιουργία δύο ψηφιακών- πολυμεσικών βιωματικών πάρκων στο Κοντοπούλι και στο Ρεπανίδι με αντίστοιχες πολυμεσικές εφαρμογές ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων και της ιστορίας της Λημνίας Γης, καθώς και Ψηφιακό Βίντεο Υψηλής Ανάλυσης για τα αξιοθέατα του νησιού.

Τα έργα έχουν Δικαιούχο τον Δήμο Λήμνου και ο χρόνος υλοποίησής τους είναι 18 μήνες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top