Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΜεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία
Εκθέσεις

Μεγάλη αύξηση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία

Οι αφίξεις επισκεπτών από τη Γερμανία για το 2018 στο Αεροδρόμιο 'Μακεδονία' ξεπέρασαν το 33% των συνολικών αφίξεων.

Έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες αποτελεί η Κεντρική Μακεδονία, καθώς οι αφίξεις επισκεπτών από τη Γερμανία για το 2018 στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” ξεπέρασαν το 33% των συνολικών αφίξεων. Από τη φετινή δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο (6-10 Μαρτίου 2019) και τις συναντήσεις των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού στη διοργάνωση διαφάνηκε η ισχυρά ανοδική πορεία της τουριστικής ροής από τη Γερμανία στην Κεντρική Μακεδονία. Συνολικά, πάνω από 4,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες αναμένονται φέτος στη χώρα μας, σε συνέχεια του περυσινού αριθμού ρεκόρ των 4,4 εκατ. αφίξεων Γερμανών, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως τον 2ο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό για τους επισκέπτες από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της γερμανικής αγοράς και με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK), υπάρχει ιδιαίτερα θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία φέτος και αναμένεται νέα αύξηση το 2019. Η αυξημένη αυτή ζήτηση για την Ελλάδα έχει ωθήσει τους Γερμανούς Tour Operators να διευρύνουν όχι μόνο τους υπάρχοντες και ήδη γνωστούς προορισμούς, αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, με πτήσεις έως και τα μέσα του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτούς, οι Γερμανοί τουρίστες αναζητούν καινούριες αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη φύση, πέρα από τις παραδοσιακές διακοπές στη θάλασσα.

Οι θεματικές μορφές τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ο ορειβατικός-περιηγητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός και ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελούν ανεξερεύνητους θησαυρούς για αγορές όπως η Γερμανία, και το ισχυρότερο όπλο της τουριστικής πολιτικής της περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων επισκεπτών στην περιοχή.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για ένατη συνεχή χρονιά ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στο stand της φιλοξενήθηκαν διάφοροι φορείς και επαγγελματίες της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024