Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςTÜV Austria Hellas: Μείωση των οδικών ατυχημάτων με την εφαρμογή του προτύπου ISO 39001
Οδικές μεταφορές

TÜV Austria Hellas: Μείωση των οδικών ατυχημάτων με την εφαρμογή του προτύπου ISO 39001

Mε την εφαρμογή του προτύπου ISO 39001 μειώνονται ή/και εξαλείφονται τα οδικά συμβάντα, αφού εφαρμόζεται ένα δομημένο πλαίσιο πολιτικής οδικής ασφάλειας με αντίστοιχες διαδικασίες και ενέργειες πάντα επικουρικά και συνδυαστικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τα οδικά ατυχήματα δεν αποτελούν αρνητική επίδοση συνυφασμένη αποκλειστικά και μόνο με κάποιες χώρες με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και παιδεία, αλλά ένα γενικότερο πρόβλημα με πρωτίστως ανθρώπινες, αλλά και κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις, σε παγκόσμια βάση. Έτσι συμβαίνει και στη χώρα μας.

Κάθε χρόνο, δυστυχώς καταγράφονται αρκετά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματα κάθε κατηγορίας, δραστηριότητας και μεγέθους από πολλαπλές κατηγορίες επιχειρηματικότητας (τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία μετακίνησης επιβατικού κοινού – ΚΤΕΛ, οχήματα μεταφοράς ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εταιρικός στόλος επιχειρήσεων κ.λπ.) τα οποία θα μπορούσαν να μειωθούν, με την υιοθέτηση και εφαρμογή από τις επιχειρήσεις ενός πιστοποιημένου συστήματος ISO 39001 για την οδική ασφάλεια.

Mε την εφαρμογή του προτύπου ISO 39001 μειώνονται ή/και εξαλείφονται τα οδικά συμβάντα, αφού εφαρμόζεται ένα δομημένο πλαίσιο πολιτικής οδικής ασφάλειας με αντίστοιχες διαδικασίες και ενέργειες πάντα επικουρικά και συνδυαστικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η TÜV Austria Hellas, με την αναγνωρισμένη διεθνή πολυετή εμπειρία και ηγετική παρουσία στο χώρο των υπηρεσιών Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Τεχνικών Ελέγχων, κινητοποιείται και ενημερώνει σχετικά με την πιστοποίηση αναφορικά με το πρότυπο ISO 39001 και τις θετικές επιπτώσεις της εφαρμογής του, αποδεικνύοντας έμπρακτα την συνεισφορά της στο όραμα όλων για μία ασφαλή χώρα.

“Η εφαρμογή και πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας με το ISO 39001, έχει εμφανή οφέλη για μια επιχείρηση αφού συνδράμει στη μείωση των οδικών ατυχημάτων, στην εξασφάλιση αμεσότερης αποδοχής και εμπιστοσύνης από συνεργάτες και πελάτες, στην βελτίωση του κοινωνικού προφίλ και την ανάδειξη της πρόνοιας για την οδική ασφάλεια, στην αναζήτηση νέων συνεργασιών, στην επίτευξη συνεχών βελτιώσεων της επίδοσής της σε θέματα Διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας και στη συστηματική παρακολούθηση και εφαρμογή της νομοθεσίας περί Διαχείρισης της Οδικής Ασφάλειας και, εν γένει, στη μείωση του λειτουργικού κόστους από συμβάντα που δύναται να οδηγούν σε επισκευές, αντικαταστάσεις, αποζημειώσεις, ασφάλιστρα, περιθάλψεις κ.λπ. Εμείς στην TÜV Austria Hellas είμαστε περήφανοι που ηγετικές επιχειρήσεις όπως οι Γ. Τσόκας ΑΕ Τουριστική – Μεταφορική, Τσόκας Καλούδης ΕΠΕ, ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ και Open Top Bus Hellas Mον. ΕΠΕ, μάς έχουν επιλέξει ως στρατηγικούς συνεργάτες και αρωγούς στο στόχο τους για υψηλού επιπέδου και ασφαλείς μεταφορές”, επισημαίνει ο κ. Νικόλαος Σηφάκης, διευθυντής Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων της TÜV Austria Hellas.

Συνεπώς, η συμμόρφωση και πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 39001 συμβάλει θετικά στο κοινωνικό, λειτουργικό αλλά και το εμπορικό σκέλος των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στον διεθνή χάρτη  τουριστικών μεταφορών. Σε μία έντονα ανταγωνιστική εποχή που η ασφάλεια κατά τις μεταφορές και η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παγκοσμίως, η διασφάλιση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλούς μεταφοράς μέσω της συμμόρφωσης και εφαρμογής του ISO 39001 αποτελεί μονόδρομο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024