Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Ο Όμιλος Lufthansa παραγγέλνει 40 Boeing 787-9 και Airbus A350-900 για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Θοδωρής Κουμέλης - 18 March 2019, 11:28

Τα δικινητήρια αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν πρωτίστως τα υπάρχοντα τετρακινητήρια. Μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες, μειωμένος θόρυβος και κατανάλωση καυσίμων, σημαντική μείωση λει-τουργικού κόστους.


Ο Όμιλος Lufthansa υλοποιεί συνεχώς καθοριστικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου του για τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα το Εποπτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αγορά 40 αεροσκαφών τελευ-ταίας τεχνολογίας για τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου. 20 αεροσκάφη τύπου Boeing 787-9 και 20 Airbus A350-900 θα αντικαταστήσουν πρωτίστως τα τετρακινητήρια αεροσκάφη. Τα νέα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη του 2022 και 2027.

Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε 12 δισ. δολ., με τον Όμιλο Lufthansa να έχει διαπραγματευτεί μία σημαντική μείωση των τιμών, μια συνήθη πρακτική σε παραγγελίες αεροσκαφών. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την πραγματική τιμή αγοράς.

”Η αντικατάσταση των τετρακινητήριων αεροπλάνων με νέα μοντέλα, θέτει ένα βιώσιμο υπόβαθρο για το μακροπρόθεσμο μέλλον μας. Πέρα από την οικονομική αποδοτικότητα των μοντέλων A350 και B787, οι σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2 της νέας γενιάς αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων αποτέλεσε έναν ακόμα καθοριστικό παράγοντα για τη λήψη της επενδυτικής μας απόφασης. Η ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον αποτελεί ολοένα και σημαντικότερο κριτήριο για τις αποφάσεις μας”, δηλώνει ο Carsten Spohr, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Ομίλου Lufthansa.Η απόφαση σχετικά με το ποια αεροσκάφη θα διατεθούν σε κάθε αεροπορική του Ομίλου και σε ποιους κόμβους θα αξιοποιηθούν θα ληφθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η επένδυση στη νέα τεχνολογία, με γνώμονα την αποδοτικότητα και την άνεση των επιβατών, υλοποιείται στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού του στόλου των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου. Ο στόλος των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa περιλαμβάνει σήμερα 199 αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων (έως το Δεκέμβριο του 2018), συμπεριλαμβανομένων 12 αερο-σκαφών τύπου Airbus A350-900 τελευταίας τεχνολογίας. Το 2020, η Lufthansa πρόκειται να παρουσιάσει το νέο Boeing 777-9.

Επένδυση σε σύγχρονα, αποδοτικά και χαμηλού θορύβου αεροσκάφη
Με τα αεροσκάφη τύπου Airbus A350-900, Boeing 777-9 και Boeing 787-9, ο στόλος του Ομίλου Lufthansa θα διαθέτει πλέον τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων της κατηγορίας τους, ως προς την κατανάλωση κηροζίνης ανά επιβάτη και ανά 100 χιλιόμετρα πτήσης. Η εν λόγω παραγγελία υπογραμμίζει την πρόθεση της εταιρείας να επενδύσει σε τεχνολογία αιχμής που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Κατά μέσο όρο, η κατανάλωση των νέων αεροσκαφών δεν θα ξεπερνά τα 2,9 λίτρα κηροζίνης ανά επιβάτη και ανά 100 χλμ. πτήσης. Πρόκειται για 25% χαμηλότερη κατανάλωση από αυτή των προηγούμε-νων αεροσκαφών, γεγονός που θα έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα.

Τα αεροσκάφη τύπου Boeing 787-9 και Airbus A350-900 που έχουν παραγγελθεί θα αντικαταστήσουν πρωτίστως τετρακινητήρια αεροσκάφη. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, ολόκληρος ο στόλος των αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να έχει εκσυγχρονιστεί. Η εξοικονόμηση καυσίμων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στους 500.000 μετρικούς τόνους ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με τη μείωση του Διοξειδίου του Άνθρακα κατά 1,5 εκατ. μετρικούς τόνους.

Εστίαση στη μείωση του κόστος
Τα νέα, πιο οικονομικά αεροσκάφη αναμένεται να επιφέρουν μείωση του λει-τουργικού κόστους κατά 20% σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπλέον, ο Όμιλος Lufthansa θα μειώσει σημαντικά την ανομοιογένεια και την πολυπλοκότητα του στόλου του τα επόμενα χρόνια, αποσύροντας επτά τύπους αεροσκαφών, με σκοπό τη μείωση του κόστους, αλλά και της δυσκολίας της συντήρησης και της παροχής ανταλλακτικών, μεταξύ άλλων.

Με την ανανέωση των αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων, η εταιρεία θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στον κόσμο. Αυτό θα συμβάλει επίσης σε σημαντική αύξηση της άνεσης και της αξιοπιστίας.

Πώληση έξι αεροσκαφών Airbus A380
Στη σημερινή συνεδρίαση, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ομίλου Lufthansa ενημέρωσε επίσης το Συμβούλιο Εποπτείας για την πώληση 6 εκ των 14 αεροσκαφών τύπου Airbus A380 στην Airbus. Τα αεροσκάφη θα αποσυρθούν από τη Lufthansa το 2022 και το 2023. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν την τιμή αγοράς. Η συναλλαγή δεν θα επηρεάσει την απόδοση κερδών του Ομίλου.

Η Lufthansa παρακολουθεί συνεχώς την κερδοφορία του παγκοσμίου δικτύου διαδρομών της. Ως συνέπεια, ο Όμιλος μειώνει το μέγεθος του στόλου των αεροσκαφών τύπου Airbus A380 από 14 σε 8 για οικονομικούς λόγους. Η δομή του δικτύου και του στόλου μεγάλων αποστάσεων, στρατηγικά βελτιστοποιημέ-νη, θα προσφέρει στην εταιρεία μεγαλύτερη ευελιξία και ταυτόχρονα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό φυσικά θα ωφελήσει και τους πελάτες της Lufthansa.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top