Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕρώτηση στη Βουλή για την ίδρυση τμήματος τουριστικών σπουδών στη Ρόδο
Τουριστική εκπαίδευση

Ερώτηση στη Βουλή για την ίδρυση τμήματος τουριστικών σπουδών στη Ρόδο

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο κ. Μάνος Κόνσολας για την πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου που προβλέπει ίδρυση τμήματος τουριστικών σπουδών με έδρα τη Ρόδο και ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΡ.

“H κυβέρνηση, έστω και στο λυκόφως της θητείας της, πρέπει να δώσει μια απάντηση αναφορικά με την πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ίδρυση Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Φιλοξενίας, Αναψυχής και Εκδηλώσεων και την ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΡ”, επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Μάλιστα επισημαίνει:
1ον: Ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας μια μεθοδευμένη παρελκυστική τακτική, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, πέτυχε να ακυρώσει την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο, που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε και τη σύμφωνη γνώμη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το παραπάνω συνέβη, παρά το γεγονός ότι υπήρξε στήριξη και δέσμευση της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του νέου τμήματος.
2ον: Ότι η κυβέρνηση, παρά τις, κατά καιρούς, υποσχέσεις της, όχι μόνο δεν προχώρησε στην ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΡ, αλλά ούτε το πρόγραμμα σπουδών κατάφερε να επικαιροποιήσει.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι τo αρμόδιο υπουργείo οφείλει να απαντήσει στην πρόταση που έχει καταθέσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024