Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Οι αεροπορικές εταιρείες με την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία το 2018 στον ΔΑΑ

Τατιάνα Ρόκου - 19 March 2019, 09:33

Η Aegean Airlines τιμήθηκε στο 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ 'Do the mΑΤΗ' ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης στο 'Ελ. Βενιζέλος' για το 2018 και ως η δημοφιλέστερη για το 2018 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου.


Εστιάζοντας στην επόμενη ημέρα του κλάδου των αερομεταφορών και στο εντυπωσιακό “τεχνολογικό αύριο” της αεροπορίας, το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με τίτλο “Do the mΑΤΗ” και περιεχόμενο που εστίασε στην τεχνητή νοημοσύνη, στα Big Data και στις επιπτώσεις τους στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο, οι 200 παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια πλούσια θεματική ατζέντα, που αποτέλεσε και φέτος αφορμή για μία ουσιαστική “οικογενειακή” συνάντηση μεταξύ του αεροδρομίου και των βασικών συνεργατών του.


Στη σκηνή του συνεδρίου ο “Ερμής”, το ρομπότ.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι εκπρόσωποι του ΔΑΑ συνέθεσαν τη φετινή θεματολογία, η οποία περιέλαβε:

 • Επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς της Αθήνας το 2018
 • “People of Greece 2009-2019”, παρουσίαση της έρευνας που διεξάγει η εταιρεία “qed” παρουσιάζοντας το ποιοτικό και “συναισθηματικό” προφίλ των Ελλήνων, τόσο ως αεροπορικών ταξιδιωτών όσο και ως πολιτών, από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα - από την κα Χριστίνα Καράμπελα, Managing Director qed market research
 • ”Λίγη ιδιωτικότητα παρακαλώ!”: Η ιστορία που δεν έχει ειπωθεί μέχρι τώρα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, από τον κ. Ιωσήφ Αβραμίδη, διευθυντή Προστασίας Δεδομένων & Συμμόρφωσης, ΔΑΑ
 • ”Πώς αναπτύσσεται και προστατεύεται ένα Brand στον ψηφιακό κόσμο”, από τον Pascal Buchner, CIO, IATA
 • ”Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο”, από τον Patrick Schwerdtfeger, Business Futurist
 • “H επιστήμη των DATA και της τεχνητής νοημοσύνης στην easyJet”, από τον κ. Γρηγόριο Μίνγκα, Lead Data Scientist, easyJet
 • ”Ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη στην επόμενη μέρα του αεροπορικού κλάδου”, από το δρα Νικόλαο Μαυρίδη, MIT, Academic and Consultant in Robotics and AI.

Η ομάδα ρομποτικής “Κουρήτες” του Πολυτεχνείου Κρήτης, με την ομάδα Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ.


Στο “φουτουριστικό και τεχνολογικό” πνεύμα του συνεδρίου, τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών υποδεχόταν το ρομπότ του ΔΑΑ, ο Pepper, ενώ ρόλο παρουσιαστή πριν από κάθε θεματική ενότητα είχε αναλάβει το ρομπότ Ερμής της ομάδας ρομποτικής ”Κουρήτες”, του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παράλληλα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και συνέντευξη – βίντεο με το μοναδικό στο είδος του humanoid στον κόσμο, τη Sophia, η οποία μίλησε τόσο για το αεροπορικό ταξίδι, όσο και για την Αθήνα και το αεροδρόμιό της.

 
Το συνέδριο έκλεισε με το μήνυμα του CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννη Παράσχη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα της περυσινής χρονιάς και τις προοπτικές του 2019, τόσο για το αεροδρόμιο και τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και για τον προορισμό, χάρη στη συνεργασία και στην εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει το σύνολο της κοινότητας του αεροδρομίου.

Παράλληλα, για άλλη μια χρονιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Αθήνα.


Ο Pepper υποδέχτηκε τους καλεσμένους του 19ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του ΔΑΑ.


Τα φετινά βραβεία αναλυτικά:
A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2018

 • H Sky Express τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στην Αθήνα, το 2018.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των νέων εταιρειών

 • Η Scoot βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο στην Ευρώπη

 • Το βραβείο κατέκτησε η Volotea για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2018. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Baltic.

Δ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο στην Αμερική

 • Το βραβείο κατέκτησε η United Airlines για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2018. Τιμητική διάκριση έλαβε η Air Canada.
Ε. Βραβείο για την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση σε αναπτυσσόμενα δρομολόγια (Thin Route)
 • Το βραβείο κατέκτησε η Royal Jordanian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησής της μέσα στο 2018.

ΣΤ. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2018/2017)

 • Η Sky Express βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού. Τιμητική διάκριση έλαβε η Εllinair.
 • H Vueling τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η Iberia.
 • Η Ryanair βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβε η Aeroflot.
 • Η Gulf Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Τιμητική διάκριση έλαβε η Etihad.
 • Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.
 • Η Air China τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ασίας. Τιμητική διάκριση έλαβε η Scoot.
 • Η Emirates τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αμερικής.

Ζ. Βραβείο για τη συνολικά μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης το 2018.
Οικογενειακή φωτογραφία με τους νικητές των βραβείων και συντελεστές του συνεδρίου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top