Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI πωλεί τη γαλλική αεροπορική Corsair
TOs

Η TUI πωλεί τη γαλλική αεροπορική Corsair

Η γερμανική INTRO θα αποκτήσει, σε πρώτο στάδιο, μερίδιο 53% στην Corsair, ενώ ο Όμιλος TUI θα διατηρήσει αρχικά μειοψηφικό μερίδιο 27%, με το Employee Benefit Trust (ταμείο των υπαλλήλων) της Corsair να διατηρεί το υπόλοιπο 20%.

Ο Όμιλος TUI πούλησε πλειοψηφικό μερίδιο που κατείχε στη γαλλική αεροπορική Corsair στη γερμανική επενδυτική εταιρεία INTRO Aviation. Το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό.

Η INTRO θα αποκτήσει, σε πρώτο στάδιο, μερίδιο 53% στην Corsair, ενώ ο Όμιλος TUI θα διατηρήσει αρχικά μειοψηφικό μερίδιο 27%, με το Employee Benefit Trust (ταμείο των υπαλλήλων) της Corsair να διατηρεί το υπόλοιπο 20%.

Σε δήλωσή της, η TUI αναφέρει ότι ο γαλλική αεροπορική εταιρεία τακτικών πτήσεων μεγάλων αποστάσεων δεν είναι σε θέση να “παράγει οποιαδήποτε αποτελέσματα συνέργειας” για τον όμιλο, τους τουριστικούς πράκτορες, τις εταιρείες κρουαζιέρας και τις πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες charter της TUI.

“Συνεχώς μετασχηματίζουμε την TUI, ώστε να επικεντρωθεί στον τουρισμό, την κύρια δραστηριότητά της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Fritz Joussen. “Επενδύουμε σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια και όλο και περισσότερο σε ςμπειρίες διακοπών σε προορισμούς. Αυτά είναι τα τμήματα στα οποία μεγαλώνουμε και όπου συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας. Αποσυρόμαστε από ό,τι δε βρίσκεται στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και δεν προσθέτουν συνέργιες στον όμιλο. Η πώληση αυτή είναι η σωστή κίνηση για την TUI, ενώ θα ωφελήσει και την Corsair και το προσωπικό της”.

Η πώληση της Corsair θα μειώσει το στόλο της TUI κατά επτά αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων: τρία 747-400, καθώς και από δύο A330-200 και A330-300.

Μετά τη συγχώνευση και την ένταξη της πρώην θυγατρικής της TUI Travel στα τέλη του 2014, η TUI Group έχει πουλήσει πολυάριθμες θυγατρικές εκτός των βασικών της δραστξριοτήτων, για να αντλήσει κεφάλαια για επενδύσεις σε ξενοδοχεία, πλοία και ψηφιακές πλατφόρμες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024