Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Η TUI πωλεί τη γαλλική αεροπορική Corsair

Τατιάνα Ρόκου - 19 March 2019, 12:00

Η γερμανική INTRO θα αποκτήσει, σε πρώτο στάδιο, μερίδιο 53% στην Corsair, ενώ ο Όμιλος TUI θα διατηρήσει αρχικά μειοψηφικό μερίδιο 27%, με το Employee Benefit Trust (ταμείο των υπαλλήλων) της Corsair να διατηρεί το υπόλοιπο 20%.


Ο Όμιλος TUI πούλησε πλειοψηφικό μερίδιο που κατείχε στη γαλλική αεροπορική Corsair στη γερμανική επενδυτική εταιρεία INTRO Aviation. Το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό.

Η INTRO θα αποκτήσει, σε πρώτο στάδιο, μερίδιο 53% στην Corsair, ενώ ο Όμιλος TUI θα διατηρήσει αρχικά μειοψηφικό μερίδιο 27%, με το Employee Benefit Trust (ταμείο των υπαλλήλων) της Corsair να διατηρεί το υπόλοιπο 20%.

Σε δήλωσή της, η TUI αναφέρει ότι ο γαλλική αεροπορική εταιρεία τακτικών πτήσεων μεγάλων αποστάσεων δεν είναι σε θέση να “παράγει οποιαδήποτε αποτελέσματα συνέργειας” για τον όμιλο, τους τουριστικούς πράκτορες, τις εταιρείες κρουαζιέρας και τις πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες charter της TUI.

”Συνεχώς μετασχηματίζουμε την TUI, ώστε να επικεντρωθεί στον τουρισμό, την κύρια δραστηριότητά της”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Fritz Joussen. ”Επενδύουμε σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια και όλο και περισσότερο σε ςμπειρίες διακοπών σε προορισμούς. Αυτά είναι τα τμήματα στα οποία μεγαλώνουμε και όπου συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας. Αποσυρόμαστε από ό,τι δε βρίσκεται στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και δεν προσθέτουν συνέργιες στον όμιλο. Η πώληση αυτή είναι η σωστή κίνηση για την TUI, ενώ θα ωφελήσει και την Corsair και το προσωπικό της”.

Η πώληση της Corsair θα μειώσει το στόλο της TUI κατά επτά αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων: τρία 747-400, καθώς και από δύο A330-200 και A330-300.

Μετά τη συγχώνευση και την ένταξη της πρώην θυγατρικής της TUI Travel στα τέλη του 2014, η TUI Group έχει πουλήσει πολυάριθμες θυγατρικές εκτός των βασικών της δραστξριοτήτων, για να αντλήσει κεφάλαια για επενδύσεις σε ξενοδοχεία, πλοία και ψηφιακές πλατφόρμες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top