Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Σταθερή, παρά τη μικρή πτώση, η πορεία της Χαλκιδικής στη ρωσική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 March 2019, 13:35

Πέρυσι η Χαλκιδική φιλοξένησε περίπου 87.000 Ρώσους τουρίστες, ενώ οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο 'Μακεδονία' ήταν για το 2018 κατά 4,75% μειωμένες σε σύγκριση με το 2017.


Η Χαλκιδική, παρά την μικρή περυσινή πτώση, συνεχίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για τους Ρώσους, όπως προέκυψε από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ (12-14 Μαρτίου 2019).

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην 26η Moscow International Travel & Tourism Exhibition, μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο, με δικό του stand στην εθνική συμμετοχή του ΕΟΤ.

Η έκθεση συγκέντρωσε πάνω από 22.000 εμπορικούς επισκέπτες από τη Ρωσία και από 90 χώρες και 1.800 εκθέτες από 54 χώρες. Στα περυσινά επίπεδα θα κινηθούν οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΜΙΤΤ 2019. Σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ρώσων Tour Operator, ATOR, η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των Ρώσων καταλαμβάνοντας το 10% της συνολικής αγοράς. Πέρυσι η Χαλκιδική φιλοξένησε περίπου 87.000 Ρώσους τουρίστες, ενώ οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” ήταν για το 2018 κατά 4,75% μειωμένες σε σύγκριση με το 2017.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής αποτέλεσε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, δημοσιογράφων και τουριστικών γραφείων. Οι Ρώσοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις εξωτικές παραλίες της Χαλκιδικής και τη γαστρονομία όσο και για το Άγιο Όρος, επιβεβαιώνοντας ότι η Ορθοδοξία αποτελεί βασικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο λαών.


Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Τ.Ο.Χ. κ. Γρηγόρης Τάσιος (αριστερά) με τον κ. Μπόρις Μουζενίδη της Mouzenidis Group.


Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Τ.Ο.Χ. κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο διευθυντής κ. Γιώργος Μπρουτζάς, οι οποίοι είχαν σειρά συναντήσεων με Tour Operators, όπως Mouzenidis Group, Ambotis, Belleon Group-Luxury Travel, Radonez (ειδικό σε προσκυνηματικό τουρισμό), Win-Win Tour, Premiera κ.ά., με τον Leonid Gelibternan, αντιπρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Ξενοδοχείων Γαστρονομικού Τουρισμού της Ρωσίας, γραφεία δημοσίων σχέσεων και δημοσιογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και συγκεκριμένα με τον Υπεύθυνο Τύπου κ. Νέστορα Τυροβούζη, προετοιμάζονται 2-3 σημαντικά press trips για την περίοδο του Πάσχα και του Μαΐου στη Χαλκιδική. Η Χαλκιδική είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για να φιλοξενήσει την εφημερίδα “Аргументы и Факты” (Αργκουμέντι ι Φάκτι) και τα περιοδικά “Harper’s Bazaar”, “Glamour” και το “National Geographic”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top