Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 19 March 2019, 14:32

Παρουσίαση των νησιών του βορείου Αιγαίου σε Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία και Βαλκάνια.


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε μια σειρά από εκθέσεις τουρισμού από την αρχή του έτους, με στόχο την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των νησιών. Συγκεκριμένα συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ στις παρακάτω εκθέσεις:

  • Στην Ουτρέχτη, στη διεθνή έκθεση “VAKANTIEBEURS”, 9 έως 13 Ιανουαρίου. Με τη συμμετοχή αρκετών επαγγελματιών από τα νησιά έγινε προβολή στο ολλανδικό κοινό, που δείχνει μια σταθερή προτίμηση στο Βόρειο Αιγαίο, αποτελώντας μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας. Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προετοιμάζονται φιλοξενίες για το καλοκαίρι, καθώς και μια σειρά από webinars για τουριστικούς πράκτορες και Tour Operators, ώστε να εξοικειωθούν με τους προορισμούς και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουν.
  • Στις Βρυξέλλες, στην έκθεση “Salon des Vacances”, 7 έως 10 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε για πρώτη φορά. Το βελγικό κοινό ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γαστρονομία, γι’αυτό και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον τους. Σε συνεννόηση με την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ, κα Ελένη Σκαρβέλη, προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασης των νησιών και των τοπικών προϊόντων στη Bruges, τον Οκτώβριο του 2019.
  • Στο διάστημα 21 έως 23 Φεβρουαρίου, τα νησιά παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα στην Πράγα, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι. H τουριστική αγορά της Τσεχίας επανέρχεται δυναμικά στη Λέσβο και στη Σάμο, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι συνεργασίες στις κοντινές βαλκανικές αγορές και κυρίως σε αυτήν της Ρουμανίας, όπου έχουν δρομολογηθεί από το 2018 απ’ευθείας συνδέσεις με τη Σάμο και τη Λέσβο.
  • Στη Διεθνή Έκθεση “ITB” στο Βερολίνο, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πλαισιώθηκε από την παρουσία πολλών επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού από τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο. Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με φορείς της Ελλάδας και της Γερμανίας στο επίπεδο της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας και της διάχυσης της θετικής εικόνας των προορισμών μας, ενώ ειδικότερα συμφωνήθηκε με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας η δρομολόγηση δράσεων ενίσχυσης της προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό.

Τις παραπάνω συμμετοχές οργάνωσε και συντόνισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με επιτόπια παρουσία στελεχών της, ενώ την πολιτική εκπροσώπηση της Περιφέρειας είχαν εκ περιτροπής η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού & Πολιτισμού, κα Αγγελική Σαραντινού (Ουτρέχτη, Βρυξέλλες, Πράγα) και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Γιώργος Καμπούρης (Βουκουρέστι, Βερολίνο). Από το σύνολο των συναντήσεων και των επαφών με επαγγελματίες και κοινό, προέκυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου και γενικά υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά. Οι εκθέσεις του α’ εξαμήνου 2019 ολοκληρώνονται με την συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση “Ταξίδι” στη Λευκωσία, η οποία προγραμματίζεται 3-5 Μαΐου 2019.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top