Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουριστικός απολογισμός 5ετίας 2014-2019 για την Αττική
Περιφέρεια

Ο τουριστικός απολογισμός 5ετίας 2014-2019 για την Αττική

Στα 2,083 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Περιφέρεια Αττικής το 2017, έναντι 1,734 δισ. ευρώ το 2016. Συνολικά, 5,137 εκατ. ταξιδιώτες επισκέφθηκαν την περιοχή το 2017, σε σχέση με 4,542 εκατομμύρια το 2016 (τελευταία στοιχεία ΤτΕ). Οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 6,4 το α' τρίμηνο του 2018, έναντι 5,17 το 2017.

Τη θετική πορεία και τις δυναμικές στρατηγικές ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου στην εκδήλωση με θέμα “Οι δυνατότητες του Τουριστικού Τομέα στην Αττική – Απολογισμός έργου της Περιφέρειας Αττικής”, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Μαρτίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες, βουλευτές τόσο του Ελληνικού όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων από τον τουριστικό και εμπορικό κλάδο, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και δημοσιογράφοι του εγχώριου Τύπου, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της, η περιφερειάρχης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και στον τομέα του τουρισμού βάζοντας τις βάσεις για τις μελλοντικές δράσεις μας. Ανοίξαμε νέους δρόμους και δείξαμε τι μπορεί να κάνει η Αυτοδιοίκηση, ακόμη και υποστελεχωμένη, χωρίς σαφές θεσμικό πλαίσιο, όταν έχει την πολιτική βούληση, τη στήριξη των υπηρεσιακών της ανθρώπων, τη συμπαράσταση των αρμόδιων φορέων, τη σχεδιασμένη δράση. Για αυτό και σήμερα, όπως σας είπα ήδη στην αρχή, δεν κλείνουμε ένα κεφάλαιο, με έναν απολογισμό. Συνεχίζουμε να γράφουμε το νέο βιβλίο της σύγχρονης τουριστικής προβολής, το οποίο ανοίξαμε πριν από 4,5 χρόνια”.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης κα Ελένη Δημοπούλου, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και ο κ. Δημήτρης Κούτουλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασαν λεπτομερώς και παραστατικά τους στόχους, τα πεπραγμένα και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Διεύθυνσης Τουρισμού, τονίζοντας πως η στρατηγική της υλοποιείται σταθερά, εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, ωφελώντας με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα την ανάπτυξη του τουρισμού στη μητροπολιτική περιφέρεια της Ελλάδος.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τουρισμού εργάζεται διαρκώς, υπερβαίνοντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, με σκοπό την εκπλήρωση του οράματος της προσαρμογής της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής, έτσι ώστε η Αθήνα, αλλά και κυρίως ολόκληρη η Αττική, να επανατοποθετηθεί στον διεθνή τουριστικό χάρτη ως “ένα σύνολο προορισμών για ολιγοήμερες διακοπές όλο τον χρόνο“.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης τα ποσοτικά αποτελέσματα των έργων και των δράσεων στις οποίες προέβη η Διεύθυνση Τουρισμού το χρονικό διάστημα 2014-2019, με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη δυναμική δημόσια παρουσία την οποία έχει κατορθώσει να επιτύχει, μέσα στο σύντομο διάστημα της λειτουργίας της, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διάδοση της εικόνας της Αττικής ως ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού απαράμιλλης ομορφιάς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.



“Μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από μόλις 2,5 χρόνια υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα της τουριστικής καμπάνιας που υλοποίει η Περιφέρεια Αττικής”
,  δήλωσε η κα Δημοπούλου.

“Οι καλές επιδόσεις για τον τουρισμό της Αττικής οφείλονται σε τρεις λόγους: Πρώτον στη στενή συνεργασία που αναπτύξαμε με τους Δήμους, τον ΕΟΤ και τους τουριστικούς φορείς. Δεύτερον στην ύπαρξη μιας ξεκάθαρης στρατηγικής marketing και ενός αναλυτικού σχεδίου δράσεων που μας εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο καθηγητής κ. Κούτουλας. Και τρίτον, στις άοκνες προσπάθειες όλων των στελεχών στη Διεύθυνση Τουρισμού. Η τουριστική καμπάνια συνεχίζεται, καθώς έχουν δρομολογηθεί πολλές ακόμα ενέργειες μέχρι και το 2020, όπως λ.χ η εκ νέου φιλμογράφηση και φωτογράφιση όλης της Αττικής, μια διεθνής διαδικτυακή καμπάνια και η συνέχιση των εντατικών επαφών με την παγκόσμια τουριστική αγορά”.

Μερικές σκέψεις για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής (Δ. Κούτουλας, Πανεπιστήμιο Πατρών)


Απολογισμός έργου της Περιφέρειας Αττικής (Ελένη Δημοπούλου)

Απολογισμός έργου της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνά Κολυβά)

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024