Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΕλληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις τουρισμού στις εκθέσεις MWC19 και ΙΤΒ Berlin 2019
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ελληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις τουρισμού στις εκθέσεις MWC19 και ΙΤΒ Berlin 2019

Η συμμετοχή του ΣΕΚΕΕ έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του για την ανάδειξη στη διεθνή σκηνή των επιχειρήσεων που παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού, βασισμένες σε τεχνολογίες mobile, Internet of Things (IoT), Cloud κ.λπ.

Με δυναμική παρουσία σε δύο κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη χρονιά τους οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΚΕΕ, που παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού, εκθέτοντας τις δραστηριότητές τους στο Mobile World Congress (MWC), στη Βαρκελώνη, τον Φεβρουάριο και στην ITB Berlin τον Μάρτιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στην έκθεση ITB Berlin 2019 οι συμμετέχουσες εταιρείες παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους στην υπουργό Τουρισμού, η οποία επισήμανε ως προτεραιότητα την ανάδειξή τους στη διεθνή σκηνή και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών στον τουρισμό.

Στις εκθέσεις αυτές παρουσίασαν τις λύσεις τους οι:

  • Noveltech με την εφαρμογή Hotel ToolBox, πλατφόρμα λειτουργίας και επικοινωνίας ξενοδοχείων
  • Liknoss, με λύσεις στην ακτοπλοϊα.
  • Solve, με έξυπνες εφαρμογές σε κινητά για τη διαχείριση υπηρεσιών στην παραλία, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τους επιχειρηματίες.
  • Vidavo, με λύσεις wellness & m-health στον τουρισμό
  • Ferry Hopper, με την πλατφόρμα on-line κρατήσεων ferries.
  • Spotlight POS, με την πλατφόρμα διαχείρισης για επιχειρήσεις φιλοξενίας και διασκέδασης
  • Jack & Jenny, με την πλατφόρμα θεματικών ταξιδιών για ιστιοπλόους
  • Nous4Health, πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας για υποστήριξη της υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής

Η συμμετοχή αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΣΕΚΕΕ για την ανάδειξη στη διεθνή σκηνή των επιχειρήσεων που παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού, βασισμένες σε τεχνολογίες mobile, Internet of Things (IoT), Cloud κ.λπ. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018 με βράβευση startups στην εκδήλωση Fu-Turism 2018 και παρουσία τους σε ειδικό χώρο του ελληνικού περιπτέρου στο MWC 2018 και θα συνεχιστεί με την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις τεχνολογίας και τουρισμού, με στόχο να καταγραφεί η Ελλάδα όχι μόνο ως ένας εξέχων τουριστικός προορισμός αλλά και ως ένας σημαντικός δημιουργός ψηφιακών υπηρεσιών στον τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024