Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Τουρκικό fam trip προσκαλεί στη πατρίδα του Μ. Αλεξάνδρου... Macedonia

Τατιάνα Ρόκου - 22 March 2019, 12:44

Ο HAPCO ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων, όπως επίσης των μελών HAPCO και φορέων τουρισμού και άλλων, 'για τις δικές τους υπεύθυνες ενέργειες'.


Την αντίδραση του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO προκαλεί πρόσκληση μέσω e-mail σε fam trip (4-12 Απριλίου 2019) σε Αλβανία, Μακεδονία (χωρίς τη λέξη “Βόρεια”) Κόσοβο και Μαυροβούνιo, που όπως αναφέρει, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις περιοχές που περπάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Το ταξίδι διοργανωνει η τουρκική εταιρεία WSTS με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Το ΔΣ του HAPCO αναφέρει: ”Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO θα θέλαμε να λάβουμε επίσημα θέση για τη χρήση των όρων ‘Μακεδονία’, ‘Βόρεια Κύπρος’ και ‘Μέγας Αλέξανδρος’ από εταιρεία του εξωτερικού, με το όνομα Workshop Travelshop.Στο email που εστάλη σε πολλά μέλη μας, διαβάζουμε τις λεπτομέρειες της προωθούμενης διοργάνωσης, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων [...] ‘During the event we will have a B2B Event and Fam Trips in Balkan countries. Our Fam Trips cover most beautiful Balkan countries including Macedonia, Kosova and Montenegro. that will be participated from many countries around the world such as Balkans and European countries.’ [...] ‘These destinations are historically very important and hosted many civilizations in centuries and where Alexander the Great came from.’ […] Εξάλλου, στην ίδια σελίδα, υπάρχει διαφημιστικό banner το οποίο αναφέρεται σε διοργάνωση ‘6 DAYS LUXURY NORTHERN CYPRUS & ISTANBUL FAM TOUR’.

Κύριοι, η χρήση των συμβόλων του ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και των όρων Μακεδονία ή Βόρεια Κύπρος σε βάρος της χώρας και του τουρισμού μας, μόνο τήρηση των συμφωνηθέντων δεν είναι, ενώ επισήμως παραβιάζεται η νομοθεσία.

Για τον λόγο αυτό, η ενεργοποίηση όλων μας στην κατεύθυνση ανάδειξης του προβλήματος, σε όλα τα επίπεδα, και οι παρεμβάσεις μας, σε όλους του ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς είναι απαραίτητη. Ζητάμε την παρέμβαση της Πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων, όπως επίσης των μελών HAPCO και φορέων τουρισμού και άλλων, για τις δικές τους υπεύθυνες ενέργειες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top