Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βίζα

Χωρίς διαβατήριο προσεχώς οι Ρώσοι στην Τουρκία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 March 2019, 09:23

Σύμφωνα με τον ρωσικό ATOR, το 70-80% του συνόλου των πωλήσεων των οργανωμένων θερινών διακοπών φέτος θα κατευθυνθεί σε Τουρκία και Ρωσία, περίπου το 10% σε Ελλάδα και Κύπρο και το 20% σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας.


Αντίκτυπο και στον ελληνικό τουρισμό θα έχει η εντεινόμενη σύσφιξη των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Άγκυρας – Μόσχας, καθώς Τουρκία και Ρωσία ξεκίνησαν συνομιλίες για να επιτρέψουν στους Ρώσους υπηκόους να ταξιδεύουν στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο.

Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη τη περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της τουρκορωσικής ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού, η οποία είχε αναβληθεί.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.


”Έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις για να ανοίξουμε το δρόμο στους Ρώσους πολίτες να έρχονται στη χώρα μας μόνο με τα δελτία ταυτότητάς τους χωρίς διαβατήριο”, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα για την άρση των απαιτήσεων θεώρησης για τους τούρκους κατόχους διαβατηρίων και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στη Ρωσία.

Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν και για τους Τούρκους πολίτες με ειδικά διαβατήρια για μικρής διάρκειας επαγγελματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών αποστολών και προξενικών γραφείων, καθώς και των επαγγελματιών οδηγών που μεταφέρουν διεθνές φορτίο.

Ο κ. Cavusoglu πρόσθεσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Sergey Lavrov, θα μεταβεί στις 28 Μαρτίου στην Αττάλεια, προκειμένου να παραστεί στην προπαρασκευαστική συνάντηση για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, στην οποία θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη των δύο κρατών.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. Μετά τις συνομιλίες στην Αττάλεια, τα τουρκικά και ρωσικά υπουργεία Εξωτερικών θα υπογράψουν το σχέδιο διαβουλεύσεων 2019-2020.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων ATOR, το 70% έως 80% του συνόλου των πωλήσεων των οργανωμένων θερινών διακοπών φέτος θα κατευθυνθεί σε δυο προορισμούς, την Τουρκία και τη Ρωσία, περίπου το 10% σε Ελλάδα και Κύπρο και το 20% σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top