Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Και το Thessaloniki Convention Bureau υπέρ του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ

Τατιάνα Ρόκου - 26 Μάρτιος 2019, 13:14

Το Thessaloniki Convention Bureau είναι θερμός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας με στόχο την αναβάθμιση των συνεδριακών υποδομών, την οποία θεωρεί 'απόλυτη προτεραιότητα για την πόλη και μάλιστα από την πλευρά του μεγαλύτερου και παλαιότερου συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ Helexpo, ιδρυτικού μέλους του TCB'.


Το νέο master plan για την ανάπλαση του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της Θεσσαλονίκης στο χώρο της ΔΕΘ Helexpo αποτελεί για μια ακόμη φορά θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φορείς της πόλης.

“Το Thessaloniki Convention Bureau επιδιώκει να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως ένας ελκυστικός και ποιοτικός συνεδριακός προορισμός μέσα από την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου την τελευταία πενταετία. Σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που αναδεικνύουν τις δυνατότητές της πόλης, ενισχύουν τις τουριστικές υποδομές της και προβάλλουν τον προορισμό σε διεθνές επίπεδο”, αναφέρει η διοίκησή του.

“Από την ίδρυσή μας το 2014, συμμετείχαμε σε πολλά εξειδικευμένα διεθνή events και B2B forums της βιομηχανίας των συναντήσεων και πραγματοποιήσαμε συνολικά περισσότερες από 1.000 συναντήσεις με buyers διεθνούς κύρους με στόχο να τους γνωρίσουμε τις υποδομές και το επαγγελματικό δυναμικό της πόλης και τις δυνατότητες του προορισμού για τη φιλοξενία σημαντικών διεθνών γεγονότων.

Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είδαμε τη Θεσσαλονίκη να ανεβαίνει από τη θέση 219 στη παγκόσμια κατάταξη το 2013 στη θέση 104 το 2017 και από τη θέση 111 στη θέση 59 στην Ευρώπη, αντιστοίχως.

Είμαστε με απόλυτη βεβαιότητα σε θέση να πούμε ότι αυτή είναι η αποφασιστική στιγμή για να επενδύσει η πόλη στη βελτίωση της θέσης της στην παγκόσμια βιομηχανία των συναντήσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, είμαστε θερμοί υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας με στόχο την αναβάθμιση των συνεδριακών υποδομών, την οποία θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα για την πόλη και μάλιστα από την πλευρά του μεγαλύτερου και παλαιότερου συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ Helexpo, ιδρυτικού μέλους του TCB. Κυρίως, εφόσον το σχεδιαζόμενο νέο συνεδριακό κέντρο θα δώσει στην πόλη τη δυνατότητα να διεκδικεί συνέδρια πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας, τα οποία με τις υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο χρήσιμος και απαραίτητος δημόσιος διάλογος σχετικά με θέματα χωροταξίας και αρχιτεκτονικής δεν πρέπει να παραβλέπει τη σημασία της αναβάθμισης των συνεδριακών υποδομών της ΔΕΘ Helexpo για τη συνολική οικονομική ανάπτυξη της πόλης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top