Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μεταφορές

'Γκρίνια' των Κερκυραίων ταξιτζήδων στον Κ. Μητσοτάκη για τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες τύπου Uber

Τατιάνα Ρόκου - 26 Μάρτιος 2019, 15:28

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη, αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί.


Συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκο Δένδια, τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την υποψ. περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα, τον πρ. βουλευτή κ. Στέφανο Γκίκα, την υποψήφια βουλευτή κα Μαριλένα Μάστορα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Γιάννη Κοντό και πολλά στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στην πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας κ. Νίκο Καψοκαβάδη και συζήτησε μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στον διάλογο που είχε με τους επαγγελματίες οδηγούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δε λειτουργεί, όπως είπαν, με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.


Ο κ. Μητσοτάκης με μέλος του Σώματος Ποδηλατών Αστυνομικών στο Λιστόν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης “η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο” και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα, την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους. “Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα” είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη, αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί. Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι “ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού” και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την κεντρική ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Κέρκυρα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top