Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Έλ. Κουντουρά: 'Η Σύρος μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 March 2019, 09:29

Μεγάλο τουριστικό άλμα της Σύρου, με μεγάλη αύξηση κατά 30% της ακτοπλοϊκής κίνησης και 10% της αεροπορικής τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Επίσης, καταγράφεται ήδη υψηλή αύξηση 10% των διεθνών αφίξεων το α' δίμηνο του 2019 και άνοδος 53% στα αμιγώς τουριστικά έσοδα τον φετινό Ιανουάριο σε σχέση με το Ιανουάριο του 2018.


Τις προτεραιότητες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σύρου με στόχο την καθιέρωσή της σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο και έμφαση στα θεματικά προϊόντα (Θαλάσσιος, Αθλητικός, Πολιτιστικός και Θρησκευτικός τουρισμός), έθεσε και συζήτησε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, σε ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψής της ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, και σε συνέχεια της υλοποίησης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού για τη διεθνή προβολή και προώθηση της Σύρου, στο Περιφερειακό Συνέδριο της κυβέρνησης για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Κυκλάδων.


Η υπουργός Τουρισμού στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Σύρου.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην τουριστική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού που καθιέρωσε την Ελλάδα ως παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς του τουρισμού ως πετυχημένο παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Επεσήμανε την καταλυτική συμβολή του τουρισμού συνολικά στην οικονομία της χώρας, αλλά και των Κυκλάδων την τετραετία 2015-2018, που οδήγησε στην επιστροφή της Ελλάδας σε ισχυρή αναπτυξιακή πορεία.

Τόνισε το μεγάλο τουριστικό άλμα της Σύρου με τη μεγάλη αύξηση κατά 30% της ακτοπλοϊκής κίνησης και 10% της αεροπορικής τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ενώ, έκανε αναφορά στο δυναμικό ξεκίνημα του 2019, όπου καταγράφεται ήδη υψηλή αύξηση 10% των διεθνών αφίξεων το α’ δίμηνο του έτους και κατακόρυφη άνοδος 53% στα αμιγώς τουριστικά έσοδα τον φετινό Ιανουάριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Επιπλέον, η κα Κουντουρά συμμετείχε στη συνεδρίαση των φορέων της Σύρου που έχουν την ευθύνη αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, όπου ενημερώθηκε για το σχεδιασμό των δράσεων. Εξήρε την προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού αυτού θεσμού, αναγνωρίζοντας το σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισε η Σύρος στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας, και δεσμεύτηκε να στηρίξει το εγχείρημα.


Η κα Έλενα Κουντουρά με τον δήμαρχο Ερμούπολης-Σύρου, κ. Γιώργο Μαραγκό, τους αντιδημάρχους, κα Θωμαή Μενδρινού και κ. Δομένικο Σαγκινέτο, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Δημήτρη Κοσμά.

Επίσης, η υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ερμούπολης-Σύρου, κ. Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχείο Ερμούπολης, όπου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την ανάδειξη της Σύρου, στο πλαίσιο της Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, σε προορισμό θαλάσσιου, πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού.


Η κα Έλενα Κουντουρά στο Νεώριο Σύρου, σε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των ναυπηγείων.

Τέλος, η κα Κουντουρά επισκέφτηκε το Νεώριο Σύρου, όπου έτυχε υποδοχής από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους και την ενημέρωσαν για το σχέδιο επαναλειτουργίας των ναυπηγείων που θα κινητοποιήσει την ανάπτυξη στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού σε συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Σύρου που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας Σύρου.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top