Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕαρινό Φεστιβάλ στην Έδεσσα επ'αφορμή των ανθισμένων κερασιών
Φεστιβάλ

Εαρινό Φεστιβάλ στην Έδεσσα επ'αφορμή των ανθισμένων κερασιών

Στην Έδεσσα από τις 18 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου ένα μουσικό πρόγραμμα εκδηλώσεων υπό τον τίτλο Εαρινό Φεστιβάλ με σήμα την ανθισμένη κερασιά αναπτύσσεται στο Βαρόσι την παλιά πόλη της Έδεσσας. Στις 10-19 Μαΐου οργανώνεται η Ανθο-Έκθεση με πλήθος εκδηλώσεων και έκθεση στο Πάρκο Καταρρακτών.

Η ανθοφορία της κερασιάς ξεκίνησε. και ένα ανθισμένο “ποτάμι” στην Έδεσσα ξεκινά από τον κάμπο της, ανεβαίνοντας τις πλαγιές του Καιμάκτσαλάν μέσα στο επόμενο μήνα.

Η ανθοφορία εορταζόταν στην αρχαία Ελλάδα και φυσικά στην αρχαία Μακεδονία με τα ανθεστήρια με κυρίαρχο το λευκό άνθος της Κερασιάς. Στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα οι ανθισμένες κερασιές καταλαμβάνουν με κυρίαρχο τρόπο και αρωματίζοντας με το λευκό τους χρώμα τα τοπία γύρω από την Αρχαία Έδεσσα, του Χοίρου του Πασίφιλου, κάτω από τους περίφημους Καταρράκτες, γύρω από τον υδροβιότοπο Άγρα – Βρυτών – Νησίου και την Λίμνη Βεγορίτιδα, αλλά και τις υπώρειες του Βόρα-Καιμάκτσαλάν του 3ου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας. Πολύ κοντά τις κερασιές μπορεί να θαυμάσει κάποιος και στα Λουτρά Πόζαρ αλλά και στα βλαχοχώρια του Πάικου με πρώτο τον Αρχάγγελο αλλά και του Βερμίου στην περιοχή Ανω Γραμματικού-Κεδρώνας. Στην περιοχή παράγεται το 60% της ελληνικής παραγωγής κερασιού που φημίζονται για την ποιότητά τους με τα διάσημα Κεράσια Βοδενών.

Σύμφωνα με τον κ. Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Έδεσσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας υπάρχει χάρτης με τις περιοχές ανθοφορίας, καθώς και τα σημεία θέας. Ήδη πολλές εκδρομές έχουν προγραμματισθεί ενώ πολλές είναι και οι μαθητικές εκδρομές που ακολουθούν τους “Δρόμους του Κερασιού”.

Στην Έδεσσα από τις 18 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου ένα μουσικό πρόγραμμα εκδηλώσεων υπό τον τίτλο Εαρινό Φεστιβάλ με σήμα την ανθισμένη κερασιά αναπτύσσεται στο Βαρόσι την παλιά πόλη της Έδεσσας. Στις 10-19 Μαΐου οργανώνεται η Ανθο-Έκθεση με πλήθος εκδηλώσεων και έκθεση στο Πάρκο Καταρρακτών. Το δρόμο των Ανθισμένων Κερασιών θα τρέξουν αθλητές ποδηλασίας σε ανοικτή διαδρομή “Ο Δρόμος του Κερασιού” στις 7 Απριλίου με εκκίνηση από το Δάσος της Γαβαλιώτισσας ενώ παράλληλες εκδηλώσεις οργανώνονται στο πλαίσιο των εκθέσεων εικαστικών τεχνών του “Μήνας Μάιος” για όλο το διάστημα μέχρι το τέλος της άνοιξης. Για όσους θέλουν να φωτογραφίσουν τις ανθισμένες κερασιές  στις 7 Απριλίου ραντεβού το πρωϊ στην γέφυρα Κιουπρί.

“Σημειώνεται ότι η ανθοφορία της άνοιξης και τα φεστιβάλ χρωμάτων και λουλουδιών έχουν εισαχθεί στα εργαλεία προβολής προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα ως μεσογειακή χώρα με πλήθος λουλουδιών και με μια πράσινη πλούσια φύση την περίοδο της άνοιξης μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του στόχου “365 ημέρες ελληνικός τουρισμός”, αναφέρει ο Δήμος Έδεσσας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024