Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Υπάρχει κυβερνητικό στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του Brexit στον τουρισμό;'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 March 2019, 11:05

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει το δικό της σχέδιο, πέρα από τους κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ερωτηματικά για το αν η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του Brexit στον τουρισμό μας, θέτει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι από την επομένη του δημοψηφίσματος για το Brexit, τον Ιούνιο του 2016, το Υπουργείο Τουρισμού όφειλε να προχωρήσει σε μια ενδελεχή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών για τον ελληνικό τουρισμό, αφού η Βρετανία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα άτακτο Brexit ή μια ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά μας.

Τονίζει ότι υπάρχουν τουριστικοί προορισμοί, που στηρίζονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στους επισκέπτες από τη βρετανική τουριστική αγορά, όπως η Κεφαλονιά, που οι Βρετανοί τουρίστες αντιπροσωπεύουν το 62% του τουριστικού ρεύματος στο νησί, η Κέρκυρα με ποσοστό 35%, η Ζάκυνθος με ποσοστό 44%, η Σαντορίνη με ποσοστό 24%, η Κως με ποσοστό 20% και η Ρόδος με ποσοστό 18,5%.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει το δικό της σχέδιο, πέρα από τους κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θέτει τα εξής ερωτήματα:

  1. Ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Τουρισμού, αναλόγως των σεναρίων για τη συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανίας, για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό από το Brexit.
  2. Εάν το Υπουργείο Τουρισμού έχει προετοιμάσει ανάλογο σχέδιο για τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος που θα πληγούν σε μεγάλο βαθμό από ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.
  3. Εάν υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών για ζητήματα όπως το καθεστώς βίζας για τους Βρετανούς τουρίστες. Θα διατηρηθεί η εξαίρεση από το καθεστώς της βίζας για τους επισκέπτες από τη Βρετανία, σε κάθε περίπτωση;

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top