Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυμφωνία Hellenic Seaplanes, Δήμου Πάτμου και Ελληνο-μεξικανού επιχειρηματία για υδατοδρόμιο στην Πάτμο
Αερομεταφορές

Συμφωνία Hellenic Seaplanes, Δήμου Πάτμου και Ελληνο-μεξικανού επιχειρηματία για υδατοδρόμιο στην Πάτμο

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επόμενη ημέρα της λειτουργίας των υδροπλάνων και η έναρξη της κατασκευής του υδατοδρομίου Πάτμου από την θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ.

Συνάντηση είχαν στην Αθήνα την Δευτέρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόϊκος και ο Ελληνο-μεξικανός επιχειρηματίας κ. Ρικάρδο Φαρία-Νικολόπουλος. Στη συνάντηση συζητήθηκε η επόμενη ημέρα της λειτουργίας των υδροπλάνων, η έναρξη της κατασκευής του υδατοδρομίου Πάτμου από τη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes Υδατοδρόμιο Πάτμου ΙΚΕ, καθώς και την πρόθεση του Ελληνο-μεξικανού επιχειρηματία να συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα, εξετάζοντας παράλληλα να επενδύσει στο υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων.

Ο κ. Φαρία – Νικολόπουλος, ο οποίος έχει κάνει ήδη την πρώτη επένδυση αγοράζοντας μεγάλη έκταση για ανέγερση ξενοδοχείου σε παραλία του νησιού, συναντήθηκε με τον κ. Χαραλάμπους και τον κ. Στόικο στην Αθήνα, όπου εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει στο επενδυτικό σχέδιο του υδατοδρομίου Πάτμου και συζήτησαν μεταξύ άλλων τους τρόπους συνεργασίας με το Δήμο Πάτμου.

Ο Ελληνο-Μεξικανός επενδυτής, ο οποίος έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και άλλων αεροδρομίων σε άλλες χώρες, έχει και αεροπορική εταιρεία με μικρά ολιγοθέσια αεροπλάνα, ήρθε στην Πάτμο, τη λάτρεψε και θέλει να βοηθήσει να αναπτυχθεί το νησί.

Από τη συνάντηση ο κ. Στόϊκος δήλωσε ικανοποιημένος. Συγκεκριμένα σημείωσε: “Ήταν μία συνάντηση μεγάλης σημασίας για το νησί αφού υπάρχει στο τραπέζι μια τελική και ουσιαστική πρόταση δημιουργίας του Υδατοδρομίου Πάτμου. Το υδατοδρόμιο Πάτμου θα ενισχύσει οικονομικά το δικό μας νησί  αλλά και τα γύρω νησιά και ταυτόχρονα  θα εξυπηρετεί τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες. Ο Δήμος μας  έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στο Αιγαίο αφού θα κατασκευάσουμε το πρώτο υδατοδρόμιο στο Αιγαίο”.

Ο κ. Χαραλάμπους στη συνάντηση αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στο νησί και στην περιοχή του Αιγαίου και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στην συνέχεια ανέφερε: “Έχουμε βάλει στόχο τον Ιούλιο του 2019 να είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο έτσι ώστε να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια… δεδομένου ότι όλες οι αναγκαίες ΚΥΑ (Κοινές υπουργικές αποφάσεις) θα υπογραφούν γρήγορα, παρά τις όποιες καθυστερήσεις… Τα υδροπλάνα θα εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (Charter), περιηγητικές (sightseeing), φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, δέματα, κ.λπ.), νοσοκομειακές, Έρευνας και Διάσωσης κ.λπ. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες θα ενισχύσουμε πολλούς τομείς της οικονομίας και θα ενισχύσουμε τις δραστηριότητες της ευρύτερης νησιώτικης περιοχής”.

Μέχρι σήμερα πάνω από 60 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και πρόσφατα αναρτήθηκε ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το διεθνή διαγωνισμό που αφορά στο έργο της αδειοδότησης ακόμη 20 υδατοδρομίων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

O κ. Χαραλάμπους πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς, όπως λέει, “μετά από πέντε χρόνια προσπάθειας υπάρχει στο τραπέζι η θέληση της ελληνικής κοινωνίας, των επενδυτών μας, αλλά και η δικιά μας, τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024