Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα

Η Ελλάδα η λιγότερη χαμένη έναντι Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κύπρου από τις επιπτώσεις του Brexit

Τατιάνα Ρόκου - 04 Απρίλιος 2019, 09:31

Οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών για την Ισπανία φέτος το καλοκαίρι έχουν μείωση 7%, για την Κύπρο και την Πορτογαλία μειώσεις 6,9% και 10,6% αντίστοιχα. Η Ελλάδα εμφανίζει μείωση μόλις 2,7%. Αντίθετα, η Τουρκία εμφανίζει αύξηση 31% σε σχέση με πέρυσι.


Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζουν μείωση 4,6% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται για τις πρώτες διακοπές της μετά το Brexit, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα της ForwardKeys, τα οποία προβλέπουν τα μελλοντικά ταξίδια, αναλύοντας 17 εκατ. συναλλαγές ημερησίως.

Η ανάλυση των κρατήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων για τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Ιανουάριο έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2019, προβλέπει ότι συνολικά θα υπάρξει σταθερή ανάπτυξη αυτό το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις προς τον υπόλοιπο κόσμο (εκτός ΕΕ) εμφανίζουν αύξηση 13,8%, γεγονός που δείχνει για τη συνολική θερινή περίοδο αύξηση 0,2% σε σχέση με πέρυσι.

Τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 70% της συνολικής κυκλοφορίας της Βρετανίας το 2018, ενώ οι κρατήσεις διακοπών που γίνονται το α’ τρίμηνο του έτους είναι κρίσιμες για τα ετήσια αποτελέσματα. Σύμφωνα με τη ForwardKeys, πέρυσι είχαν ήδη γίνει για ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια σε ποσοστό 59% μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.

Αυτή τη χρονιά, οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν πληγεί από την πτώση της βρετανικής ζήτησης. Η Ισπανία, με μερίδιο αγοράς 53% στην αγορά της ΕΕ, βρίσκεται σήμερα πίσω κατά 7% στις καλοκαιρινές κρατήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με πέρυσι. Η Ελλάδα υπολειπεται κατά 2,7%. Η Κύπρος έχει κι αυτή μείωση κατά 6,9% και η Πορτογαλία κατά 10,6%.

Αντιθέτως, πολλοί Βρετανοί φαίνεται να συρρέουν αλλού στη νότια Μεσόγειο. Η Τουρκία, με ένα τεράστιο μερίδιο 40% στις κρατήσεις για διακοπές εκτός ΕΕ, βλέπει τη ζήτησή της αυξημένη κατά 31% σε σχέση με πέρυσι. Η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τζαμάικα βρίσκονται επίσης σε πολύ καλά επίπεδα. Οι τάσεις αυτές ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με εκείνες που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, όταν φάνηκε ότι άρχισαν να εξασθενίζουν οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στους τουρκικούς, βορειοαφρικανικούς και μεσανατολικούς προορισμούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top