Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα η λιγότερη χαμένη έναντι Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κύπρου από τις επιπτώσεις του Brexit
Έρευνα

Η Ελλάδα η λιγότερη χαμένη έναντι Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κύπρου από τις επιπτώσεις του Brexit

Οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών για την Ισπανία φέτος το καλοκαίρι έχουν μείωση 7%, για την Κύπρο και την Πορτογαλία μειώσεις 6,9% και 10,6% αντίστοιχα. Η Ελλάδα εμφανίζει μείωση μόλις 2,7%. Αντίθετα, η Τουρκία εμφανίζει αύξηση 31% σε σχέση με πέρυσι.

Οι κρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζουν μείωση 4,6% σε σχέση με πέρυσι, καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται για τις πρώτες διακοπές της μετά το Brexit, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα της ForwardKeys, τα οποία προβλέπουν τα μελλοντικά ταξίδια, αναλύοντας 17 εκατ. συναλλαγές ημερησίως.

Η ανάλυση των κρατήσεων ταξιδιωτικών πρακτορείων για τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Ιανουάριο έως το τέλος του Οκτωβρίου του 2019, προβλέπει ότι συνολικά θα υπάρξει σταθερή ανάπτυξη αυτό το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις προς τον υπόλοιπο κόσμο (εκτός ΕΕ) εμφανίζουν αύξηση 13,8%, γεγονός που δείχνει για τη συνολική θερινή περίοδο αύξηση 0,2% σε σχέση με πέρυσι.

Τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών της ΕΕ αντιπροσώπευαν το 70% της συνολικής κυκλοφορίας της Βρετανίας το 2018, ενώ οι κρατήσεις διακοπών που γίνονται το α’ τρίμηνο του έτους είναι κρίσιμες για τα ετήσια αποτελέσματα. Σύμφωνα με τη ForwardKeys, πέρυσι είχαν ήδη γίνει για ευρωπαϊκά καλοκαιρινά ταξίδια σε ποσοστό 59% μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.

Αυτή τη χρονιά, οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν πληγεί από την πτώση της βρετανικής ζήτησης. Η Ισπανία, με μερίδιο αγοράς 53% στην αγορά της ΕΕ, βρίσκεται σήμερα πίσω κατά 7% στις καλοκαιρινές κρατήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με πέρυσι. Η Ελλάδα υπολειπεται κατά 2,7%. Η Κύπρος έχει κι αυτή μείωση κατά 6,9% και η Πορτογαλία κατά 10,6%.

Αντιθέτως, πολλοί Βρετανοί φαίνεται να συρρέουν αλλού στη νότια Μεσόγειο. Η Τουρκία, με ένα τεράστιο μερίδιο 40% στις κρατήσεις για διακοπές εκτός ΕΕ, βλέπει τη ζήτησή της αυξημένη κατά 31% σε σχέση με πέρυσι. Η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Τζαμάικα βρίσκονται επίσης σε πολύ καλά επίπεδα. Οι τάσεις αυτές ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με εκείνες που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, όταν φάνηκε ότι άρχισαν να εξασθενίζουν οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στους τουρκικούς, βορειοαφρικανικούς και μεσανατολικούς προορισμούς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024