Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εναλλακτικός τουρισμός

Η Πάρνηθα είναι αναρριχητικός παράδεισος για τους επισκέπτες εναλλακτικού τουρισμού

Τατιάνα Ρόκου - 04 April 2019, 11:52

Το 5ο 'Athens Fyli Climb Fest διοργανώνεται και φέτος από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Π.Ο.Σ.) Φυλής, στις 13 και 14 Απριλίου 2019 και με διεθνείς συμμετοχές.


Οι δυνατότητες της νοτιοδυτικής Πάρνηθας στον εναλλακτικό τουρισμό θα αναδειχθούν και πάλι μέσα από το 5ο “Athens Fyli Climb Fest”, που διοργανώνεται και φέτος από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Π.Ο.Σ.) Φυλής, σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής στις 13 και 14 Απριλίου 2019, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.Η Πάρνηθα αποτελεί ένα “παράδεισο” για την ανάπτυξη πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, προσφέροντας ένα καταπληκτικό αναρριχητικό πεδίο, στο οποίο γίνεται κάθε χρόνο και το φεστιβάλ, με επιμορφωτικά workshops και παρουσιάσεις, υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορίες, μαθήματα γιόγκα, slackline (ακροβασία) και highline (ακροβασία σε σύρμα / σχοινί), ακόμα και νυχτερινή αναρρίχηση, ένα υπερθέαμα για τους επισκέπτες του.Η Πάρνηθα όμως προσφέρει όλο το χρόνο εναλλακτικό τουρισμό, με καταπράσινα μονοπάτια για ορεινή πεζοπορία, με εξέχουσα θέση τη διάσχιση του φαραγγιού της Γκούρας, διαδρομές για ορεινή ποδηλασία, θρησκευτικό τουρισμό με τη Μονή Κλειστών, έχοντας παράλληλα το ισχυρό πλεονέκτημα ότι βρίσκεται μόλις 16 χλμ. από το κέντρο της πρωτεύουσας και 26 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Επίσης, σημαντική είναι η παραδοσιακή κουζίνα στα φημισμένα εστιατόρια της Χασιάς, όπου ο επισκέπτης γεύεται αυθεντικό ελληνικό φαγητό μέσα σε εξοχικό περιβάλλον. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη σημασία της περιοχής στην αρχαιότητα, με το Φρούριο της Φυλής γνωστό ως “Φρούριο της Δημοκρατίας”, εκεί όπου το 404 π.Χ. ο στρατηγός Θρασύβουλος απελευθέρωσε την Αθήνα, αλλά και το “Τείχος του Δέματος” μήκους 5 χλμ., που τον 4ο αιώνα π.Χ. οχύρωσε την Αθήνα από τη δυτική της πλευρά.


Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Φυλής κ. Σπύρος Μπρέμπος.

”Ο Δήμος Φυλής σας προσκαλεί με το Σύνθημα ‘Επιλέγω Φυλή’, να γνωρίσετε το μοναδικό τοπίο της Πάρνηθας, γεμάτο πράσινο με πάρκα και δάση, ιδανικό για υπαίθριες δραστηριότητες γεμάτες αδρεναλίνη, αλλά και εξαιρετικό για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μοναστήρια, όπου θα βρείτε γαλήνη, μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Ο Δήμος και οι επαγγελματίες του τουρισμού σας περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν με συνέπεια και αίσθημα φιλοξενίας”, επισημαίνει ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top