Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Η Κύπρος λαμβάνει μέτρα για τη διευκόλυνση εισόδου τουριστών στη χώρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Απρίλιος 2019, 14:12

Αποφασίστηκε να εξεταστούν τρόποι απλοποίησης της διαδικασίας παραχώρησης θεωρήσεων εισόδου, η δημιουργία νέων κέντρων συλλογής αιτήσεων θεωρήσεως εισόδου, κυρίως σε μεγάλης έκτασης χώρες, μεγιστοποίηση της συνεργασίας των Γραφείων του Υφυπουργείου Τουρισμού στο εξωτερικό με τις Διπλωματικές Αποστολές της Κύπρου και τρόποι άσκησης επιρροής σε κρατικές και άλλες αεροπορικές εταιρείες διαφόρων κρατών για πτήσεις προς την Κύπρο.


Με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξέταση σειράς μέτρων για υποβοήθηση της πρόσβασης ξένων υπηκόων στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να εξεταστούν τα ακόλουθα:

  • Tρόποι απλοποίησης της διαδικασίας παραχώρησης θεωρήσεων εισόδου.
  • Δημιουργία νέων κέντρων συλλογής αιτήσεων θεωρήσεως εισόδου, κυρίως σε μεγάλης έκτασης χώρες.
  • Θέματα μεγιστοποίησης της συνεργασίας των Γραφείων του Υφυπουργείου Τουρισμού στο εξωτερικό με τις Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Τρόποι άσκησης επιρροής σε κρατικές και άλλες αεροπορικές εταιρείες διαφόρων κρατών για να τοποθετήσουν πτήσεις προς την Κύπρο.

Κύριος στόχος του Υφυπουργείου Τουρισμού, μέσα από τις πιο πάνω προτάσεις, είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της συνδρομής των άλλων υπουργείων στην επίτευξη του στόχου για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

Συμμετοχή του κυπριακού Υφυπουργείου Τουρισμού στο έργο MEDCYCLETOUR
Ακόμη, το Υφυπουργείο Τουρισμού τη Κύπρου συμμετέχει στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο MEDCYCLETOUR, στόχος του οποίου είναι να χρησιμοποιηθεί η Μεσογειακή Ποδηλατική Διαδρομή EuroVelo 8 ως εργαλείο επιρροής στις περιφερειακές και εθνικές πολιτικές για προώθηση του αειφόρου τουρισμού. Το έργο MEDCYCLETOUR ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020 (διάρκεια 36 μήνες).

Στο έργο συμμετέχουν ως active partners οι ακόλουθοι φορείς: Regional Government of Andalusia (Ισπανία - Lead Partner), European Cyclists Federation, Υφυπουγείο Τουρισμού, Κυπριακή Δημοκρατία (Κύπρος), Conseil departemental des Alpes-Maritimes (Γαλλία), Autonomous Region Friuli Venezia Giulia (Ιταλία), Provincia di Mantova (Ιταλία), Regional development centre Koper (Σλοβενία), Croatian National Tourist Board (Κροατία), Directorate General for Tourism of the Generalitat of Catalonia (Ισπανία) και Region of Western Greece (Ελλάδα).
Για την Κύπρο συγκεκριμένα έχει σχεδιαστεί μια κυκλική διαδρομή 11 ημερήσιων κομματιών με μήκος από 35 μέχρι 65 χιλιόμετρα το καθένα. Η διαδρομή περνά κατά μήκος της νότιας ακτής της Κύπρου (Πάφος – Λεμεσός – Ορεινή Λάρνακα – Λάρνακα – Αγία Νάπα/Κάβο Γκρέκο), από εκεί προχωρά προς Λευκωσία (αφού λόγω κατεχομένων είναι αδύνατο να συνεχιστεί παραθαλάσσια) και μετά προς Πόλη Χρυσοχούς για να ολοκληρωθεί ο κύκλος κατεβαίνοντας στην Πάφο.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο 2017 επιθεωρήθηκαν, από πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες, τέσσερα τμήματα συνολικής απόστασης 237km και συγκεκριμένα αυτά που καλύπτουν τη διαδρομή Πάφος – Λεμεσός – Ορεινή Λάρνακα – Λάρνακα – Αγία Νάπα/Κάβο Γκρέκο.

Στα πλαίσια του έργου αναμένεται να υλοποιηθούν από τους εταίρους ορισμένες πιλοτικές δράσεις. Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα πραγματοποιήσει δύο τέτοιες πιλοτικές δράσεις.

Η Πιλοτική Δράση 1 αφορά στη σηματοδότηση  των τεσσάρων τμημάτων που έχουν επιθεωρηθεί. Η Πιλοτική Δράση 2 αφορά στη δημιουργία υπεραστικής δημόσιας συγκοινωνίας φιλικής στην ποδηλασία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Κύπρος προσφέρεται για όλων των ειδών ποδηλασία, τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες μη τουριστικής αιχμής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top