Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας για την εφαρμογή του ελληνικού Νόμου για τα στοιχεία επιβατών
Αερομεταφορές

Συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας για την εφαρμογή του ελληνικού Νόμου για τα στοιχεία επιβατών

Αποκαθίσταται η ισχύ της ESTA, της ηλεκτρονικής θεώρησης επισκέψεων στις ΗΠΑ για Έλληνες ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με το καθεστώς Visa Waiver Program για δουλειές ή για τουρισμό μέχρι 90 ημέρες.

Σήμερα, 4 Απριλίου 2019, ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Ross Pyatt υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για την εφαρμογή του Νόμου στην Ελλάδα για τα Στοιχεία Επιβατών, σε συνέχεια των συζητήσεων σε θέματα εφαρμογής του νόμου και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2018.

Η χρήση των στοιχείων των κατά τη διάρκεια των ελέγχων των ταξιδιωτών είναι μέρος μιας σημαντικής προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει τα ταξίδια τρομοκρατών, εγκληματιών, και άλλων κακόπιστων ατόμων σύμφωνη με την εφαρμογή διεθνών και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Σε αναγνώριση αυτής, καθώς και άλλων βελτιώσεων στη συνοριακή ασφάλεια, και με βάση το μνημόνιο, το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) θα ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να αποκαταστήσει την ισχύ της ESTA, της ηλεκτρονικής θεώρησης επισκέψεων στις ΗΠΑ για Έλληνες ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με το καθεστώς Visa Waiver Program για δουλειές ή για τουρισμό μέχρι 90 ημέρες. Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδιδαν ESTA με μονοετή ισχύ σε Έλληνες ταξιδιώτες που επισκέπτονταν τις ΗΠΑ με το καθεστώς του Visa Waiver Program. Σε ανταπόκριση της συνεργασίας της Ελλάδας στην εφαρμογή αυτού του νόμου για τα στοιχεία των επιβατών (PNR), το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επεκτείνει την ισχύ των θεωρήσεων ESTA που χορηγούνται σε Έλληνες ταξιδιώτες στα δύο χρόνια. Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ σε 48 ώρες.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη στην Ελλάδα της αναπληρώτριας αυντονίστριας του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα τρομοκρατίας Alina Romanowski. Το Αντιτρομοκρατικό Γραφείο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών στηρίζει την εφαρμογή της συνεργασίας σε θέματα PNR. Ο κ. Pyatt και η κα Romanowski καλωσόρισαν τις συνεχείς προσπάθειες της Ελλάδας στο πλαίσιο του Visa Waiver Program.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024