Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚαταγραφή των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων στα χωριά τη Ρόδου
Εναλλακτικός τουρισμός

Καταγραφή των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων στα χωριά τη Ρόδου

Η πρώτη φάση του προγράμματος συμπεριλαμβάνει 17 χωριά της Νότιας Ρόδου και της Ενότητας Ατταβύρου, ενώ στόχος είναι να προστεθούν σταδιακά επιπλέον χωριά και περιοχές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με στόχο την ανάδειξη και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που υπάρχουν στα χωριά της Ρόδου.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί, έπειτα από διαβούλευση, μία πρώτη καταγραφή των εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων και των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρουν τα χωριά, ώστε να παρουσιαστούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα και σε έντυπο οδηγό με σύγχρονο, ποιοτικό και αισθητικά άρτιο τρόπο.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φάση του προγράμματος συμπεριλαμβάνει 17 χωριά της Νότιας Ρόδου και της Ενότητας Ατταβύρου ενώ στόχος είναι να προστεθούν σταδιακά επιπλέον χωριά και περιοχές. Σημειώνεται ότι το υλικό που θα συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα, θα αξιοποιηθεί και θα προβληθεί περαιτέρω μέσα από τα κανάλια προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η ΠΝΑΙ. Θα προωθηθεί επίσης μέσα από τα δημοσιογραφικά ταξίδια και τις φιλοξενίες bloggers που οργανώνει η περιφέρεια. Η ψηφιακή πλατφόρμα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που θα δημιουργηθεί, θα είναι ένα εργαλείο δυναμικό που θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται συνεχώς με περισσότερο υλικό και συνεργασίες, ανοιχτό σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου καλεί όλους όσοι έχουν εντοπίσει σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο, να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.
 
“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής τουριστικής προβολής που ακολουθεί, προχώρησε στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος για την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στο νησί της Ρόδου και των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρον. Μέσα από τη διαδικασία αυτή ανακαλύψαμε πόσες διαφορετικές, ξεχωριστές τουριστικές εμπειρίες προσφέρει η Ρόδος, οι οποίες δεν ήταν ευρέως γνωστές.

Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να δώσει νέα πνοή στα χωριά, να λειτουργήσει ως όχημα για την άμβλυνση της εποχικότητας και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης. Οι αυθεντικές εμπειρίες και ο βιωματικός τουρισμός, ενδυναμώνουν το τουριστικό μας προϊόν. Καλούμε όλους όσοι έχουν εντοπίσει κάποια σημεία  ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τα αναδείξουμε μέσω του στοχευμένου αυτού προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε από μηδενική βάση και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία του εγχειρήματος και φιλοδοξούμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και σε άλλα νησιά της περιφέρειάς μας”, δήλωσε η κα Παπαβασιλείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024