Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για νέες δράσεις ενίσχυσης ΜμΕ τουρισμού σε Σέρρες και Πέλλα

Τατιάνα Ρόκου - 08 April 2019, 10:45

Ο προϋπολογισμός για τη δράση 'Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού' είναι 52 εκατ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ.


Στις Σέρρες συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου η ενημερωτική εκστρατεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σύνθημα ”Η ευκαιρία που ζητάς!”, για τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014–2020.

Οι πολίτες των Σερρών θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναλυτικά για τις δυο προσκλήσεις, στην ενημερωτική δράση, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και τον ενδιάμεσο φορέα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο Σερρών (Γ. Κωστοπούλου 2, τρίτος όροφος), με ώρα έναρξης 18.30, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Αλλά και οι πολίτες της Πέλλας θα έχουν την ευκαιρία, την Τετάρτη 10 Απριλίου, να πληροφορηθούν αναλυτικά για τις δυο προσκλήσεις στην ενημερωτική δράση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας (Περδίκα και Καπετάν Γαρέφη), με ώρα έναρξης 18.30, παρουσία του κ. Τζιτζικώστα.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού των δύο πόλων, καθώς και η ενεργοποίηση νέων ανθρώπων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ώστε να αξιοποιήσουν τα 64 εκατ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης που διατίθενται.

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Ο προϋπολογισμός για τη δράση “Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού” είναι 52 εκατ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ.

Η Δημόσια Δαπάνη και των δύο δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΠ ΚΜ).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top