Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του WTTC

Τατιάνα Ρόκου - 08 April 2019, 11:13

Η κα Έλενα Κουντουρά τοποθετήθηκε για την επόμενη μέρα στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών με βιώσιμο τρόπο και ειδικότερα στην ανάπτυξη του τουρισμού πόλεως, τη σχέση του τουρισμού με το μέλλον της εργασίας, την προώθηση των τουριστικών επενδύσεων και την υποστήριξη της καινοτομίας στον κλάδο.


Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη μέρα του τουρισμού στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, υπουργών και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.


Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά (κέντρο) και η γενική γραμματέας Τουρισμού στον 1ο Παγκόσμιο Διάλογο Ηγετών του WTTC.

Η υπουργός συμμετείχε στον 1ο Παγκόσμιο Διάλογο Ηγετών του WTTC, που φιλοξενήθηκε στη Συνδιάσκεψη, και μετέφερε το μήνυμα ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αναγνωρίσουν την αξία του τουρισμού, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας τους και όλων των παραγωγικών της κλάδων, και να θέσουν τον τουρισμό “ψηλά” στην κυβερνητική τους ατζέντα. Επεσήμανε την προστιθέμενη αξία του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες, στην καθοριστική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ των χωρών και την απασχόληση. Αναφέρθηκε και στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού την τελευταία τετραετία στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει προτεραιότητα τον κλάδο.


Η κα Κουντουρά στην τελετή απονομής των WTTC Global Champion Awards με τους υπουργούς Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, της Ισπανίας, Reyes Maroto, της Αιγύπτου, Rania Al-Mashat, της Κένυα, Najib Balala και τον Επίτροπο της Υπηρεσίας Τελωνείων & Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ, Kevin McAleenan.


Η κα Κουντουρά παρουσίασε επίσης στους σημαντικότερους stakeholders και decision makers της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς την τουριστική στρατηγική που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από το 2015 και οδήγησε στις επιδόσεις του 2018 και των τελευταίων τεσσάρων ετών. Υποστήριξε ότι ο τουρισμός, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, μπορεί και πρέπει μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό κυβερνήσεων και ιδιωτικού τομέα να αποτελέσει τομέα υψηλής προτεραιότητας στη διαμόρφωση των πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.


Η κα Κουντουρά στην τελετή απονομής των WTTC Global Champion Awards με τους υπουργούς Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, της Ισπανίας, Reyes Maroto, της Αιγύπτου, Rania Al-Mashat,της Κένυα, Najib Balala, τον Επίτροπο της Υπηρεσίας Τελωνείων & Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ, Kevin McAleenan, την Ευρωβουλευτή Ρουμανίας, Ana-ClaudiaTapardel, τον πρόεδρο και CEO του Ομίλου Hilton, Chris Nassetta, και την πρόεδρο και CEO του WTTC, Gloria Guevara.

Επίσης, η υπουργός τοποθετήθηκε στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του WTTC για την επόμενη μέρα στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών με βιώσιμο τρόπο, και ειδικότερα στην ανάπτυξη του τουρισμού πόλεως, τη σχέση του τουρισμού με το μέλλον της εργασίας, την προώθηση των τουριστικών επενδύσεων, και την υποστήριξη της καινοτομίας στον κλάδο. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση νέων προορισμών και νέων θεματικών προϊόντων, καθώς και την ανάπτυξη των υποδομών.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης η κα Κουντουρά  τιμήθηκε από το WTTC με το βραβείο “Global Champion 2019” για το έργο της στον τουρισμό και την πολιτική της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας ταξιδιωτικής-τουριστικής αγοράς.

Τέλος, πραγματοποίησε συναντήσεις με την υφυπουργό Τουρισμού της Ισπανίας, Isabel Oliver και την υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, Nikolina Angelkova και παραχώρησε συνέντευξη στη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή του καταξιωμένου δημοσιογράφου του αμερικανικού δικτύου CBS News, Peter Greenberg για την ανάδειξη της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top