Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκληρώθηκε η μεταφορά της Turkish Airlines στο Istanbul Airport
Αεροπορικές εταιρείες

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της Turkish Airlines στο Istanbul Airport

Μετά τη 'Μεγάλη Μεταφορά', οι κωδικοί της IATA αλλάζουν. Από τις 6 Απριλίου στις 03.00, ο κωδικός IST του Ataturk Airport δόθηκε στο Istanbul Airport.

Το τελικό στάδιο μεταφοράς της Turkish Airlines στο Istanbul Airport, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα project στην ιστορία της Τουρκίας και το νέο σπίτι του εθνικού αερομεταφορέα διήρκεσε συνολικά 45 ώρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 6 Απριλίου στις 23.59. Τόσο το Istanbul Airport όσο και το Ataturk Airport παρέμειναν κλειστά για 12 ώρες μεταξύ της τελευταίας επιβατικής πτήσης της Turkish Airlines από το Ataturk Airport προς Σιγκαπούρη, το Σάββατο, 6 Απριλίου στις 02.00 και της πρώτης από το Istanbul Airport προς Άγκυρα στις 14.00 την ίδια ημέρα. Στη συνέχεια, οι πτήσεις της Turkish Airlines από το Istanbul Airport άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, İlker Ayci δήλωσε σχετικά: “Διεξάγουμε τη μεγαλύτερη ‘μετακόμιση’ στην ιστορία των αερομεταφορών, από το Ataturk Airport που φιλοξένησε την Turkish Airlines στο στάδιο της μεγαλης της ανάπτυξης στο Istanbul Airport που αποτελεί το νέο μας σπίτι. Ο όγκος του εξοπλισμού που μεταφέραμε καλύπτει έκταση 33 ποδοσφαιρικών γηπέδων. Θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας από όλο τον κόσμο με τη μοναδική ποιότητα υπηρεσιών της Turkish Airlines και με τις διευρυμένες ευκαιρίες που προσφέρει το νέο μας σπίτι μετά από αυτή τη σπουδαία επιχείρηση, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα”.

Μετακινήθηκαν φορτία αντιστοιχίας 5.000 φορτηγών οχημάτων
Κατά τη διάρκεια της “Μεγάλης Μετακίνησης”, ο εξοπλισμός που μεταφέρθηκε από το Ataturk Airport στο Istanbul Airport ζύγιζε περίπου 47.300 τόνους. Στη μεταφορά περιλαμβάνονταν από συσκευές ρυμούλκησης αεροσκαφών που ζυγίζουν 44 τόνους έως και μικρά και εξαιρετικά ευαίσθητα: συνολικά μεταφέρθηκαν περισσότερα από 10.000 τεμάχια εξοπλισμού που ισούνται με φορτία 5.000 φορτηγών οχημάτων. Η απόσταση που καλύπτεται για τη μεταφορά αυτού του φορτίου, κατά τη διάρκεια των 45 ωρών, υπολογίζεται σε 400.000 χλμ., που ισούται με το μήκος περιμέτρου της Γης επί 10 φορές. Πάνω από 1.800 άτομα εργάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης επιχείρησης.

Οι κωδικοί των αεροδρομίων αλλάζουν
Μετά το πρόωρο άνοιγμα του Istanbul Airport τον περασμένο Οκτώβριο, οι επιβατικές πτήσεις της Turkish Airlines που αναχωρούσαν από αυτό χρησιμοποιούσαν κωδικό ISL. Μετά τη “Μεγάλη Μεταφορά”, οι κωδικοί της IATA αλλάζουν. Από τις 6 Απριλίου στις 03.00, ο κωδικός IST του Ataturk Airport δόθηκε στο Istanbul Airport. Το Ataturk Airport, το οποίο θα εξυπηρετεί εμπορευματικές (Cargo) και VIP επιβατικές πτήσεις θα χρησιμοποιεί πλέον τον κωδικό ISL.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024