Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΞεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι Πολωνοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2018
Προώθηση προορισμού

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι Πολωνοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2018

Δράσεις του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή και την προώθηση ελληνικών προορισμών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Πολωνίας.

Στην πρώτη θέση προτίμησης των Πολωνών βρίσκεται η Ελλάδα και για το 2019, σε συνέχεια της αύξησης κατά 40% στις αφίξεις Πολωνών τουριστών στη χώρα μας το 2018, που ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 εκατομμύριο και έφτασαν τις 1.049.500.

Η συνεχιζόμενη θετική δυναμική στην ανάπτυξη του τουρισμού και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται στη διμερή τουριστική συνεργασία αναδείχθηκαν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Πολωνίας.


Ο κ. Ιωάννης Γούλιος, αναπλ. γενικός γραμματέα ΕΟΤ και σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού, κατά την παρουσίασή του στην εκδήλωση, στα δεξιά στο πάνελ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου και ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ κ. Βασίλης Μπέλλης.

Οι εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα, κατόπιν συνεργασίας της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τη βουλευτή Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή, ως πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Οργανισμού κ. Ιωάννης Γούλιος.


Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, από ελληνικής και πολωνικής πλευράς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας, η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ) διοργάνωσε στην περιοχή ταξίδι εξοικείωσης για τους εκπροσώπους των σημαντικότερων Τour Οperators της Πολωνίας (Ιtaka, Grecos, Thomas Cook, TUI, ECCO Holidays) και για καταξιωμένους δημοσιογράφους της Πολωνίας, που ειδικεύονται στα ταξίδια και τον τουρισμό.  

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με στόχο τη δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της περιοχής της Καρδίτσας στο ταξιδιωτικό κοινό της Πολωνίας και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει για εναλλακτικό τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Τους συμμετέχοντες από τη Βαρσοβία συνόδευσε η προϊσταμένη του ΕΟΤ Πολωνίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου με πτήση της Aegean Αirlines, που υποστήριξε τη δράση με την προσφορά των αεροπορικών εισιτηρίων.


Το γκρουπ των Πολωνών και προς τα δεξιά η κα Νικολέττα Νικολοπούλου, η κα Χρυσούλα Κατσαβριά, ο κ. Ιωάννης Γούλιος και πίσω ο κ. Βασίλης Μπέλλης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της περιοχής, με Β2Β συναντήσεις  με επαγγελματίες της περιοχής, επισκέψεις σε αξιοθέατα  ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία καθώς και την επίδειξη γευσιγνωσίας τοπικών τροφίμων και ποτών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Γούλιο και την κα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, ο δήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα και μέλος του Δ.Σ. ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Τσιαντής, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ κ. Βασίλης Μπέλλης και η διευθύντρια της Υπηρεσίας ΕΟΤ στη Βαρσοβία.

Επίσης, διαβάστηκε η επιστολή που απέστειλε η πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, Anna Barbarzak με το χαιρετισμό της για τον εορτασμό των 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας.

Στη φωτογραφία, (από αριστερά) στο βήμα ο αναπλ. γενικός γραμματέας ΕΟΤ και σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού κ. Ιωάννης Γούλιος, στο πάνελ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ κ. Βασίλης Μπέλλης και η διευθύντρια της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 31ης Μαρτίου 2019.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024