Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ 6η Παγκόσμια Συνάντηση ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων στα Χανιά
MICE

Η 6η Παγκόσμια Συνάντηση ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων στα Χανιά

Η 6η Παγκόσμια Συνάντηση, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Avra Imperial στο Κολυμπάρι Χανίων, θα φιλοξενήσει συμμετέχοντες από 150 ΜΚΟ από όλο τον κόσμο.

Από τις 9 έως τις 13 Απριλίου 2019, η Global Alliance of NGOs for Road Safety διοργανώνει στα Χανιά Κρήτης την έκτη παγκόσμια συνάντηση των ΜΚΟ που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Κάθε χρόνο, 1,35 εκατ. άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους όλου του κόσμου και πολλά ακόμα εκατομμύρια τραυματίζονται σοβαρά. Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα αποτελούν σήμερα την 8η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Πρόκειται για μια “σιωπηρή” επιδημία που επηρεάζει τη δημόσια υγεία, την οικονομική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ για την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 χωρών, με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων δικυκλιστών σε σχέση με τον πληθυσμό της. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι θάνατοι δικυκλιστών αντιπροσωπεύουν πλέον το 34,3% του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στη χώρα. Εκτιμάται ότι ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος των τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών στην Ελλάδα κοστίζει στην οικονομία πάνω από 3 δισ. ευρώ ετησίως.

Η Έκτη Παγκόσμια Συνάντηση, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Avra Imperial στο Κολυμπάρι Χανίων, θα φιλοξενήσει συμμετέχοντες από 150 ΜΚΟ από όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει δημόσιες εκδηλώσεις (όπως αναφέρονται παρακάτω) καθώς και κλειστά σεμινάρια για την εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια, εκστρατείες και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη βιώσιμη κινητικότητα. Η Έκτη Παγκόσμια Συνάντηση θα εγκαινιαστεί επίσημα την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 17:30, από τον Jean Todt, ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια. Η έναρξη θα πλαισιωθεί από έκθεση αφίσας, όπου οι συμμετέχουσες ΜΚΟ θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους τα τελευταία έτη καθώς και καλές πρακτικές για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Θα ακολουθήσει ψυχαγωγική παράσταση από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο “Γηγενή” με παραδοσιακούς χορούς από την Κίσσαμο.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, από τις 14:00 έως τις 17:30, η ελληνική ΜΚΟ Make Roads Safe Hellas και η Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport (EASST) διοργανώνουν ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια και τον Υπεύθυνο Τουρισμό, στην αίθουσα “Punente”. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί μελέτη για τον διεθνή τουρισμό και την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα, καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις αντιλήψεις των διεθνών τουριστών για την οδική ασφάλεια και κινητικότητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο συνεργασίας της Make Roads Safe Hellas με την EASST, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και θα υπογραφθεί επίσημο Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Οδική Ασφάλεια και τον Υπεύθυνο Τουρισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών, εθνικών και παγκόσμιων οργανισμών από τον τομέα του τουρισμού και της οδικής ασφάλειας.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 9:00, ο δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας θα ανοίξει το Συμπόσιο Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια, το οποίο φιλοξενείται από την Global Alliance of NGOs for Road Safety και το Towards Zero Foundation στην αίθουσα “Maistro” στο ξενοδοχείο Avra Imperial. Το Συμπόσιο θα φιλοξενήσει τον υπουργό Υγείας, δρ. Ανδρέα Ξανθό (αναμένεται τελική επιβεβαίωση), καθώς και υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Μηχανισμού Οδικής Ασφάλειας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Θα παρουσιαστεί ο απολογισμός της δεκαετίας δράσης του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια (2011-2020), καθώς και οι αναθεωρημένοι παγκόσμιοι στόχοι αειφόρου ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) έως το 2030. Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί στις 13:30 με την απονομή των βραβείων FedEx Global Road Safety Awards.

Στις 17.00, ο κ. Βάμβουκας και η FedEx Express θα φιλοξενήσουν δεξίωση στο Αρσενάλι (παλιό λιμάνι Χανίων) και θα εγκαινιάσουν την έκθεση φωτογραφίας για την οδική ασφάλεια με τίτλο “Από την Παγκόσμια Δέσμευση στην Τοπική Δράση”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:30.

Η Έκτη Παγκόσμια Συνάντηση θα υποστηρίξει επίσης την 27η Συνάντηση της Συνεργασίας των Ηνωμένων Εθνών για την Οδική Ασφάλεια (UNRSC) στις 10 και 11 Απριλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα φιλοξενήσει συνεδρίαση της Διευθύνουσας Επιτροπής για την Τρίτη Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια, η οποία θα διεξαχθεί στη Σουηδία από τις 19 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024