Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέες οθόνες Information Display της LG για αεροδρόμια
Εξοπλισμός

Νέες οθόνες Information Display της LG για αεροδρόμια

Οι οθόνες digital signage, με τη δυναμική διαχείριση περιεχομένου, μπορούν να αναβαθμίσουν τα συστήματα ενημέρωσης επιβατών.

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε νέες λύσεις για αεροδρόμια και εξειδικευμένα προϊόντα για τερματικούς σταθμούς στην έκθεση Passenger Terminal EXPO (PTE), η οποία πραγματοποιήθηκε στο ExCel London από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου. Η εταιρεία παρουσίασε το εύρος των καινοτόμων LG Information Display επιλογών για τα αεροδρόμια, όπως η Transparent OLED, η Fine-pitch LED και το Even Bezel Video Wall 0.44mm, καθώς και τα εξειδικευμένα προϊόντα για τερματικούς σταθμούς, όπως η σήμανση τεχνολογίας χαμηλής ανάκλασης (higk haze) φυσικού φωτισμού και ενσωματωμένου συστήματος αναπαραγωγής περιεχομένου (ΟPS).

Transparent OLED
Η επαναστατική Transparent OLED Signage παραπέμπει περισσότερο σε επιστημονική φαντασία, παρά στην πραγματικότητα. Τα αντικείμενα μπορούν να προβληθούν καθαρά πίσω από την κατά 38% διάφανη οθόνη, ενώ τα βίντεο ή οι εικόνες με τα ζωντανά χρώματα των αυτόφωτων OLED προβάλλονται μπροστά από τα αντικείμενα. Ο σχεδιασμός της Transparent OLED Signage υποστηρίζει τοποθέτηση σε συστοιχίες καθιστώντας την λύση ιδανική για μεγάλες διατάξεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, ανάλογα με τους διάφορους επιχειρηματικούς χώρους. Επίσης, το ενισχυμένο γυαλί της οθόνης την καθιστά πιο σταθερή υπό συνθήκες κραδασμών, όπως σε κινούμενη αμαξοστοιχία ή εκτεθειμένη στην εναέρια κυκλοφορία.

Fine-pitch LED
Η σειρά LAPE Fine-pitch LED συνδυάζει κομψή σχεδίαση με εξαιρετική εικόνα, εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση. Οι οθόνες Fine-pitch LED διαθέτουν αυτόνομη (εκτός οθόνης) μονάδα ισχύος (power module) προσφέροντας εξαιρετικά μικρότερο ωφέλιμο συνολικό βάθος εγκατάστασης. Επιπλέον, το ακόμη πιο μικρό και ελαφρύ LDM (LED Display Module) επιτρέπει την ευκολότερη τοποθέτηση – τόσο σε επιτοίχια, όσο και σε ανάρτηση από το ταβάνι – υποστηρίζοντας σχηματισμό με πραγματική στήριξη κοίλης και κυρτής καμπυλότητας μέχρι 1.000R. Αποτελεί λύση για πολλές εφαρμογές, από τα συστήματα προβολής πληροφοριών πτήσης (FIDS), μέχρι την αναζήτηση διαδρομής και τη διαφήμιση. Μπορεί, επίσης, να ξεπεράσει σε φωτισμό το περιβάλλον της με φωτεινότητα μέχρι 1000 nits.

Συνεργασίες στην αγορά των αεροδρομίων
Στην PTE η LG παρουσίασε πολλές συνεργασίες της, όπου LG προϊόντα ενσωματώνονται με λύσεις FIDS. Τα περίπτερα των LG συνεργατών χρησιμοποιούν τόσο τις Fine-pitch LED οθόνες, όσο και τις signage οθόνες χαμηλής ανάκλασης φυσικού φωτισμού (high haze) με ενσωματωμένη θύρα (OPS) καλύπτοντας ανάγκη επεξεργαστικής ισχύς. Ακόμη μία signage λύση για εμπορικούς και δημόσιους χώρους είναι η νέα τεχνολογία Touch in-cell της LG, η οποία είναι εξαιρετική για εφαρμογές self-check-in. Το Even Bezel Video Wall των 0.44mm, 55SVH7E, παρέχει μια λύση παρακολούθησης (monitoring) με ομοιόμορφη εικόνα, μεγαλύτερη και ευρύτερη γωνία προβολής, ενώ η λεπτή Outdoor IP-rated οθόνη 55XE4F χρησιμοποιείται για ψηφιακή σήμανση σε εξωτερικούς χώρους, όπου χρειάζεται υψηλή φωτεινότητα 4.000nit και αδιάβροχη οθόνη μονωμένη με άθραυστο γυαλί. Επιπλέον, όλα τα προϊόντα διαθέτουν την ανοιχτή πλατφόρμα digital signage webOS, ενώ μπορούν να διασυνδεθούν με την υπηρεσία LG Signage365care για απομακρυσμένη υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο (real-time service/monitoring).

Έργα Αναφοράς
Το αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ χρησιμοποιεί μεγάλα video wall και 86’’ Ultra Stretch signage για να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Επίσης, οι διεθνείς αερολιμένες του Λας Βέγκας, του Ορλάντο, της Βουδαπέστης, του Όσλο, της Σιγκαπούρης χρησιμοποιούν digital signage λύσεις της LG για χωρικό προσανατολισμό (wayfinding signage) και τη διαχείριση εκατομμυρίων ταξιδιωτών, καθώς αντίστοιχα και της Αθήνας (ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος”), για προβολή διαφημιστικού περιεχομένου. Ενώ, την έκθεση ISE είδαμε ακόμα πως το Colour Transparent LED Film μετατρέπει επιφάνεια ολόκληρου δαπέδου σε ταξιδιωτική προβολή.

Οι επισκέπτες της φετινής PTE είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις λύσεις Information Displays από την LG.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024